Bedstefars skæg
Indsendt af:Gert Brigsted d. 18-02-2006
Antal personer:
Tilberedningstid:45 minutter
Fedtfattig:Nej
Vegetarisk:Ja
Bedømmelse:
125 g smør eller margarine
125 g (knap 1½ dl) Sukker
4 æggeblommer
300 g (5 dl) hvedemel
2 tsk bagepulver
1/2 dl mælk

Fyld:
5 spsk jordbærsyltetøj

Marengs:
4 æggehvider
250 g (3 dl) Sukker
Fedtstof og sukker røres let og luftigt. Æggeblommerne røres i en ad gangen. Mel og bagepulver blandes og vendes i dejen skiftevis med mælken. Dejen fyldes i en lille, smurt bradepande. Bages i 15 minutter ved 175 °C. Kagen tages ud, og der smøres et tyndt lag syltetøj på den.

Æggehviderne piskes stive. 1 dl af sukkeret tilsættes under fortsat piskning. Resten af sukkeret vendes i marengsmassen. Marengsen fordeles over kagen, der bages i yderligere 15 minutter.