Brydebrød
Indsendt af:Jonas Ibsen d. 12-03-2006
Antal personer:6
Tilberedningstid:90 minutter
Fedtfattig:Ja
Vegetarisk:Ja
Bedømmelse:
25 g margarine
2½ dl letmælk
25 g gær
1 tsk salt
1 spsk lys sirup
2 spsk solsikkekerner
2 dl sigtemel
5 dl hvedemel

Til pensling:
1 æg

Endvidere:
1-2 spsk solsikkekerner
Smelt margarinen i lun mælk og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem.
Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse - ca. 1 time.
Del dejen i 13-14 lige stor stykker, tril dem til boller og sæt dem tæt sammen på en bageplade. Pensl med æg og drys med solsikkekerner.
Bag brødet ved 200 grader i ca. 15minutter.