Amerikanske kuvertbrød
Indsendt af:Gert Brigsted d. 15-08-2006
Antal personer:-
Tilberedningstid:60 minutter
Fedtfattig:Ja
Vegetarisk:Ja
Bedømmelse:
25 g. gær
3 dl. mælk
450 g. hvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
75 g. smør
Findel gæren i dejfadet, rør lidt af den lune mælk i og rør gæren glat. Kom resten af mælken i sammen med det meste af melet, salt og sukker. Rør dejen godt. Del smørret i klumper og rør det i dejen lidt efter lidt. Kom evt. lidt mere mel i. Dejen skal være lind og glat.
Del dejen i 12 lige store stykker, der formes til boller og lægges tæt sammen i en lille bradepande, beklædt med bagepapir. Sigt lidt mel over brødene og lad dem hæve til dobbelt størrelse.
Bages på nederste rille ved 225 grader C i 20 – 25 minutter. Afkøles på rist.
Kan serveres samlet og de enkelte brød brækkes af og deles i over og underdel.