Bage brød i microovn
Indsendt af:Dennis d. 05-09-2006
Antal personer:3
Tilberedningstid:30 minutter
Fedtfattig:Ja
Vegetarisk:Ja
Bedømmelse:
(Denne opskrift har den helt rette ånd - dem ser vi gerne flere af! :) - Red.)

4 dl vand
½ pakke gær (25 g)
Ca. 650 g mel hvoraf mindst det halve skal være hvedemel.
Krydderi efter smag. Lidt spiseolie hvis man kan tåle fedt.
Hvis man ikke hænger fast i traditioner kan man sagtens bage brød på et lille værelse. Uden svineri og med et minimum af strømforbrug.

Der findes automatiske bagemaskiner til 500kr, men de holder ikke længe og det er svært at få et godt resultat med dem.

Det er meget lettere at bruge en almindelig microbølgeovn. At brødet så bliver uden skorpe er også en fordel på et værelse.
Der skal bare bruges en rund varmebestandig glasskål (diam. ca. 20-24cm passer til nedenstående mængder).
En plastskål eller andet, som er godkendt til brug i micro kan også bruges.

Til grovbrødet på billedet blev der brugt: 100 g finax fuldkornshvedemel + 200 g rugmel + 50 g sojamel + ca 300 g hvedemel + kryddeurter. Lidt rapsolie. Meget lidt salt. Nul sukker.

Hæld vandet i skålen og opløs gær.
Hæld det grove mel først i mens der konstant piskes rundt med gaflen.
Til sidst hældes hvedemel gradvis indtil dejen bliver meget tung at omrøre.
Har man travlt kan man springe håndæltning over og bare lade dejen stå til hævning i skålen i en eller to timer.
For at sikre hævning skal dejen stå helt fri for gennemtræk: dæk den godt med et håndklæde.

Efter hævning stilles skålen uden låg i microovn og får først 10 minutter på fuld styrke.
Imens finder man et stykke karton som klippes så det passer til drejetallerknen (3 ark A4 papir kan også bruges)

I min microovn bliver kun det øverste af brødet færdig efter 10 min. Så jeg ryster brødet ud af skålen og ned med bunden i vejret på karton'en. Så får den 7 min. i ovnen med karton som underlag.

Der afgives en del damp under bagningen. Derfor bruges karton istedet for en tallerken.