Dansk Frikadelle
Indsendt af:Peter Bib d. 01-12-2007
Antal personer:3-4
Tilberedningstid:80 minutter
Fedtfattig:Nej
Vegetarisk:Nej
Bedømmelse:
500 g. hakket kalv og flæsk
1 finthakket løg
1 æg
50 g mel
½ dl pilsner eller mælk
1 tsk salt
½-1 tsk sort peber

smør til stegning
Ælt kødet med en gaffel i en skål.
Tilsæt det finthakkede løg og ægget og ælt igen.
Tilsæt mel og væske, salt og peber og ælt igen. Stil i køleskab 1 time.

Tages ud og formes til frikadeller med en spiseske efterhånden som de sættes af på stegepanden. Man kan lave minideller med en teske.
Steges på pande ved høj temperatur ca. 5 min. på hver side. Skal være gennemstegte.

Serveres med f.eks. kogte kartofler, brun sovs og agurkesalat. Om sommeren måske en kold kartoffelsalat.

Kan spises kolde som del af madpakke eller frokost.