Indsendt af: | Gert Brigsted d. 07-02-2006 |
Antal personer: | - |
Tilberedningstid: | 30 minutter |
Fedtfattig: | Ja |
Vegetarisk: | Ja |
Kommentarer: | Læs |
Bedømmelse: (531 har stemt) | | |
250 g kikærter (tørvægt)
1 bdt. persille
5-8 fed hvidløg
1 stort løg
1 tsk koriander
1 tsk spidskommen
Salt
2 æg
2 spsk rasp
Kikærterne opblødes i vand (følg anvisningen på posen, som regel omkring 12 timer).
Ærterne skal ikke koges. Derefter sies vandet fra. Alle ingredienser blendes. Farsen formes mellem to skeer til små boller. Bollerne frituresteges eller steges i olie på panden. Serveres i pitabrød med tzaziki eller salat.
Gert d. 23-02-2006Man kan godt bruge 2 tsk af koriander og spidskommen, hvis man vil have lidt mere smag af kebab. Man kan eventuelt også tilføje lidt chili for lidt mere bid! :)
Jeanne d. 07-11-2006Har prøvet rigtig mange opskrifter på falaffel. De har alle været gode i smagen, men flød ud....
Denne opskrift er PERFEKT. Tak for den Gert. (Rigtig god ide at tilsætte ekstra koriander og spidskommen.)
Line d. 21-11-2006Hvis falaflerne "smuldrer" under stegningen. tilsættes lidt hvedemel til at binde.
Anissi d. 14-02-2007Hvis en rå, skrællet kartoffel tilsættes under blendning, binder de bedre. Det bruger min libanesiske farmor :)
nicolai d. 21-03-2007skal ærterne ikke lige koges inden brug??
Gert d. 21-03-2007#nicolai
Nej, ærterne skal ikke koges inden brug. Det troede jeg også til at starte med, men jeg har nu fundet ud af, at man kun skal koge ærterne, hvis man bare vil spise dem som de er (evt. som tilbehør til en anden ret). Da de jo i denne ret bliver tilberedt på anden vis (friturestegt) behøver man ikke at koge dem.
Jeg har i øvrigt lavet opskriften mange gange, og fået et rigtigt lækkert resultat hver gang (uden at koge ærterne)! :)
Line d. 15-04-2007De her er virkelig gode og utroligt lette at lave. FANTASTISK! :)
necla 15/05-07 d. 15-05-2007Jeg har prøvet at lave denne opskrift er supper god
Hanne d. 19-06-2007Det er en virkelig god opskrift!
Jeg tilføjede chili og brugte bredbladet-persille, hvilket jeg kan anbefale.
Elna fra grønland d. 17-10-2007Fantastisk opskrift. Den giver god mulighed for en forrygende smagsoplevelse . Jeg har før lavet efter flere opskrifter, men DENNE HER.....mmmmhh. Vidunderlig! :O)
Linda d. 31-10-2007er det til 4 personer?
linda d. 01-11-2007Så fik jeg lavet den og det er virkelig en god opskrift. Der skal 2tsk koriander i og spidskommen. Jeg puttede også lidt gurkemeje og chili i. det er super. Jeg lod kikærterne trække i 24 t og jeg tror det var for meget, det blev en meget våd masse og de var meget bløde i midten efter stegning. Så jeg lavede dem som frikadeller, lidt flade, og det hjalp. Ja det er til 4 personer.
bente larsen d. 26-02-2008mmh sehr lecker lecker :):):)
Anne d. 19-04-2008Kan man bage dem færdige i ovnen efter at have stegt dem kort?
Martin d. 20-04-2008Det er den første falafel-opskrift, jeg har prøvet, men jeg føler intet behov for at prøve andre. Denne er bare super - nem og velsmagende, men jeg bruger dog kun 2-3 fed hvidløg. Prøv evt. også med falafel-kryderiblanding, som fås i mange etniske butikker.
Julie d. 20-05-2008Mmm de var jo så lækre.. thumbs up!!
ole d. 14-07-2008stort tak
NileZ d. 14-07-2008mmm... fantastisk gode!! Godt tip at bruge 2tsk koriander og spidskommen, det gør dem virkelig gode!
Man kan i øvrigt også lave en kæmpe portion og fryse farsen ned og gemme den til en anden dag..
Allan d. 17-08-2008Lækker opskrift. Den er så god at man kunne starte sig et lille falafel firma :-)
Lisi d. 26-08-2008Så konklusionen er at ærterne ikke skal i vand først?
Dennis d. 04-09-2008ærterne skal i vand som det står på pakken, men ikke koges.
Ditte d. 29-10-2008Er der nogen der har prøvet at bage dem i ovnen istedet for at stege dem ?
Lisbeth d. 04-11-2008Har prøvet med hakket spinat fra frost. ca. 100 r. til opskriften. Spinaten optøs og presses tørt i en sigte. der tilsættes 2 ss. mel.
Michelle d. 23-11-2008Hvor mange personer er denne opskrift til ? :)
fati d. 26-11-2008Den opskrift ser godt jeg elsker falafal.
Lotte d. 17-12-2008super lækkert! havde ikke brug for æg, de blev helt perfekte uden. synes dog at dejen har brug for en del salt, og ekstra spidskommen (jeg brugte godt nok en falaffel.kryderblandning).
panini d. 04-01-2009hvis du kommer forbi Panini i Aalborg, på vesterbro, lige over for blockbuster, er der gode falafel i sandwich, hmmmm
søgende d. 05-04-2009Man hvordan lever man en lækker savs til dem?? Har prøvet noget med kvark/ yoghurt/mayo men kan ikke finde den rigtig smag..
Lise d. 14-04-2009Hvor mange bliver der af portionen?
søgende.. d. 28-05-2009Lav hummus.
Urd d. 28-05-2009Super opskrift :) ummm!
Line d. 15-06-2009Super opskrift, jeg variere det somme tider med lidt citrontimian og altid gerne noget cayennepeber, alt efter smag, men du skal bare gå igang med at afprøve kryderierne...
Anne Marie d. 26-06-2009sovs til falafel: bland yoghurt N med Tahin, lidt olivenolie og citron.
michael d. 02-07-2009tak for mad.. :)
Louise d. 25-09-2009FANTASTISK opskrift!! -og nem :-)
Annica d. 06-10-2009Hvor mange får man ud af denne portion?
kamilla d. 21-10-2009Hvad er Tahin? og hvor køber jeg det ?
TSL d. 24-10-2009Tahin er sesampasta/sesamsmør, og det kan man købe hos diverse etniske købmænd samt i de fleste helsekostforretninger. Måske også i særligt velassorterede kvickly'er ell. andre større supermarkeder.
Signe d. 05-11-2009Fuck det smager godt!! kan kun anbefales ;)
Marianne d. 09-11-2009Tahin kan også købes i supermarkeder som SuperBrugsen, SuperBest og Føtex. Det forhandles i glas og står ofte sammen med økologiske varer.
Steen d. 10-11-2009Rigtig god opskrift.
Jeg bruger 2x krydderier, som anbefalet af Gert den 23/2 2006.
Det er en passende mængde til 4 personer, når der også serveres andet (fx salat).
Jeg har benyttet opskriften tre gange og har fået 13, 14 og 16 stk ud af det.
Steen d. 10-11-2009I dag - 4. gang - fik jeg 24 små ud af den samme mængde.
Stefan d. 24-11-2009Smager fantastisk, og de kan sagtens bages i ovnen hvis man vil spare lidt på fedtet... MEN er nu bedst i et godt lag olie
Misse d. 03-12-2009De blev super gode!
Søs d. 03-01-2010Hvilken slags olie skal bruges på panden?
mekanikeren d. 04-01-2010Dieselolie er mit foretrukne..
marianne d. 08-01-2010Kan godt være jeg spørger dumt, men jeg har prøvet denne opskrift i dag og de smagte godt, men..... hvordan søren får i dem så runde?? Jeg stegte dem på panden i meget olie, så det er jo næsten som friturestegning, men jeg synes massen er for fedtet tl at jeg kan få dem runde som dem på billedet.
Maria d. 20-01-2010Jeg prøvede at lave ovenstående opskrift, men det gik helt galt. Konsistensen virkede helt forkert. Hvordan har i gjort under stegningen? Tror måske det var der, det gik galt. Min kæreste sys de var helt uspiselige.
Mathis d. 22-03-2010En teskefuld karry i farsen skader ikke på det færdige resultatet
Hanne d. 24-03-2010Sidder og smovser i falafel, auberginesalat, fetasalat og tzatziki - muuuuums! Prøøøv det :o). En anden idé: En let dressing: Tyrkisk yoghurt, smagt til med citronsaft, salt og peber. SÅ friskt!
skou d. 31-03-2010fulgte opskriften til punkt og prikke og det blev ikke til aftens mad i aften!
Sanne d. 30-07-2010ak og ve hvor vi glædes os - ned i frituregryden og vupti væk var de... mon det er fordi jeg kogte ærterne? hm prøver igen :-) og så står den på pølser i aften he he
Mette d. 09-08-2010Jeg kogte ærterne i sidste uge - med det resultat at det hele smuldrede i frituregryden og det blev "rasp". Ærterne skal IKKE koges. Og denne opskrift er rigtig god. Hænger "dejen" ikke rigtig sammen så kom lidt hvedemel i. Denne gang lykkedes det til perfektion. Næste gang skal der lidt chili i. :o))
Heidi d. 11-09-2010Smager fantastisk.....Er absolut ikke sidste gang denne opskrift bliver brugt:-)
Per d. 02-10-2010de er super gode......:)
Berit d. 02-10-2010frisk eller tørret koriander.....?
Mahuddi d. 30-10-2010Jeg lavede dem lige efter opskriften, men tilsatte lige 3 spsk. mosede kogte mungbønner. Bare mums...... :)
Inger d. 30-10-2010Jeg prøvede også med mungbønner! Det er absolut ikke sidste gang! Mums!
Hanne H. d. 20-11-2010jeg er glad for at læse at ærterne ikke skal koges først da mine også forsvant så nu går jeg ud og lægger bønner i vand og prøver igen
Nico d. 26-11-2010Vil bare lige påpege, at hvis man koger ærterne inden så har man sådan set hummus....
Thomas Bo d. 03-01-2011Jeg har lagt mærke til, at de har en speciel "ske" eller lignende, der hvor de laver Falafel ved en bod. Nogen der ved, hvad dette redskab hedder og hvor det kan købes?
susser d. 15-01-2011dejlig opskrift tak.
Lili d. 18-01-2011Jernet kan købes i Bazar Vest og hedder et falafeljern
Nanna Maria d. 09-02-2011Jeg har netop lavet falafler efter denne opskrift og hele familien elskede dem. Jeg lavede dobbeltportion og har så frosset halvdelen ned. Til en portion brugte jeg knap to æg (altså under halvdelen af, hvad jeg skulle i forhold til mængden af kikærter), men jeg tror måske også at mine kikærter var lidt våde, da jeg havde opblødt dem i ca. et døgn.
Hvis bare man tilpasser sin mængde af æg og rasp, er opskriften rigtig god. Den smager fantastisk, og jeg blandende mit æg i lidt efter lidt, trillede en kugle og vurderede så resultatet i stedet for at bare at stole blindt på opskriftens mængdemål:)
Kathrine d. 21-03-20111 tsk bagepulver i massen giver dem et dejligt "fluff" når de er stegte.
Hvis ikke de smager nok af spidskommen, så er det måske fordi der er brugt pulver i stedet for hel, nyristet spidskommen. Så burde 1 tsk være nok....
Sara Voksen d. 21-03-2011super opskrift, jeg tilsatte en ukogt skrællet kartofel og en grøn frisk chili, mmm, super lækkert!
Max d. 03-04-2011Skal raspen også i farsen eller skal "kuglerne" rulles i raspen før de steges?
Falafel Flemming d. 03-04-2011F***ing fin falafel
der er ikke fler tilbage
QQ
___
vIC DER GODT KA` LI` d. 03-04-2011HOTDOG
QQ
'
___
Mette Gråsten d. 06-06-2011Første gang her og de blev super lækre.. Mmmm vi glæder os til næste gang de skal laves..
hannah d. 07-06-2011dårlig
Max d. 12-06-2011Der blev spurgt!!!
Skal raspen også i farsen eller skal "kuglerne" rulles i raspen før de steges?
Mette d. 03-07-2011@Max
Put raspen i farsen
Susanne d. 19-07-2011En utrolig lækker opskrift - meget populær til Skt Hans festen og skal bruges igen imorgen :) !
Johanne d. 20-07-2011hvad laver i ved siden af ? ris, pasta , hvad . skal prøve at lave dem imorgen.
vi lavede dem oppe på min skole, bare formet som frikadeller og mums !
Susanne d. 31-07-2011For at få fine runde falafler - har vi fundet ud af at bruge en æbleskivepande. Det fungerer perfekt!
xx d. 13-08-2011Hvilken olie skal man bruge til friturestegning ?
Kongen. d. 29-10-2011Hvilke olie skal man bruge til friturestegning?
Hvilke olie bruger man til at beskytte sig imod solen?
Hvilke diesel olie putter man på en dieselbil?
Come on dit fjols, man bruger da spildolie til falaffel.......
Michael d. 04-11-2011Hvis de smuldrer, er det sikkert fordi olien ikke er varm nok. Jeg bruger rapsolie - 180 grader. Har aldrig haft behov for at putte æg i.
Jørgen d. 30-12-2011hvad er en falaffel engentlig?en grøntsag?
Ann d. 24-01-2012De kan også udemærket bages ved 230 Grader i ovnen så bliver de dejlig sprøde og man sparer på fedtet
Curious George d. 18-02-2012Kan kikærter på dåse bruges, hvis man pludseligt skal lave falafel og ikke har tid til at sætte i blød? :-s (der sættes pris på hurtigt svar:)
Alice d. 10-03-2012Kan de fryses? Fik lavet en alt for stor portion. Men mums de var gode
anette d. 18-03-2012Hvis man bare følger opskriften, bliver de super gode, og man må godt tænke selv.
Patrick d. 25-03-2012Bemærk lige at det er 250g til 4 xD og ikke 500g så får man fucker meget falafel.. :D
Louise d. 13-04-2012Selv om der står mange steder, man ikke kan bruge kikærter i dåse, er det altså ikke sandt. Jeg puttede bare lidt ekstra mel i, og de blev perfekte!
EJL d. 14-05-2012Hvor længe skal de bages i ovnen?
Pia d. 21-05-2012Hvis falaflerne skal blive fine runde, kan man sagtens bruge en Is - ske...altså dem til at lave iskugler med ;0)
Nogen der kan svare på hvorlænge de ca skal have i ovnen ved de 230 grader?
Solvejg d. 06-07-2012Man kan lave en stor portion og fryse det ned i flade poser inden de bliver stegt og så er de hurtige at tø op igen ;)
Barbara d. 03-08-2012Falafel kan bages i ovnen ved 200 grader i 30 min :)
Bouillibaisse d. 08-09-2012Shit fuck det smager godt!!!
kolibri d. 13-09-2012VIl lige knytte en kommentar da der står at opskriften er fedtfattig. Den er fedtfattig hvis man bager falaflerne i ovnen ja, men at putte en falafel til friturestegning eller stegning i olie er altså ikke at kalde det fedtfattigt. Raspen eller mel som nogle tilføjer i opskiften suger olien til sig under stegning, ligesom når man panerer noget.
Hvis man oven i købet steger falaflerne i fritureolie, så er det oven i købet transfedtsyre, hvilket slet ikke er sundt. Olivenolie er bedre at bruge:)
Ellers super god opskrift. Jeg har lavet mine falafler i min tefal actifry, har tilsat en ske olivenolie og de smagte rigtig godt. Dog var formen på dem lidt ødelagt pga tilberedningsmåden i tefal actifry, men hvis man kun kigger på smagen så var de super lækre og sprøde udenpå :)
Lone d. 14-09-2012hvis man nu undlader at komme løg i, smuldre de så helt fra hinanden ?
jeaanett d. 16-09-2012en iske brute jeg i går ,sikke fine de blev .-)
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(