Falafel

Indsendt af:Gert Brigsted d. 07-02-2006
Antal personer:-
Tilberedningstid:30 minutter
Fedtfattig:Ja
Vegetarisk:Ja
Kommentarer:Ls
Bedmmelse:
(526 har stemt)
 
250 g kikrter (trvgt)
1 bdt. persille
5-8 fed hvidlg
1 stort lg
1 tsk koriander
1 tsk spidskommen
Salt
2 g
2 spsk rasp
Kikrterne opbldes i vand (flg anvisningen p posen, som regel omkring 12 timer). rterne skal ikke koges. Derefter sies vandet fra. Alle ingredienser blendes. Farsen formes mellem to skeer til sm boller. Bollerne frituresteges eller steges i olie p panden. Serveres i pitabrd med tzaziki eller salat.
Gert d. 23-02-2006
Man kan godt bruge 2 tsk af koriander og spidskommen, hvis man vil have lidt mere smag af kebab. Man kan eventuelt ogs tilfje lidt chili for lidt mere bid! :)

Jeanne d. 07-11-2006
Har prvet rigtig mange opskrifter p falaffel. De har alle vret gode i smagen, men fld ud....
Denne opskrift er PERFEKT. Tak for den Gert. (Rigtig god ide at tilstte ekstra koriander og spidskommen.)

Line d. 21-11-2006
Hvis falaflerne "smuldrer" under stegningen. tilsttes lidt hvedemel til at binde.

Anissi d. 14-02-2007
Hvis en r, skrllet kartoffel tilsttes under blendning, binder de bedre. Det bruger min libanesiske farmor :)

nicolai d. 21-03-2007
skal rterne ikke lige koges inden brug??

Gert d. 21-03-2007
#nicolai
Nej, rterne skal ikke koges inden brug. Det troede jeg ogs til at starte med, men jeg har nu fundet ud af, at man kun skal koge rterne, hvis man bare vil spise dem som de er (evt. som tilbehr til en anden ret). Da de jo i denne ret bliver tilberedt p anden vis (friturestegt) behver man ikke at koge dem.

Jeg har i vrigt lavet opskriften mange gange, og fet et rigtigt lkkert resultat hver gang (uden at koge rterne)! :)

Line d. 15-04-2007
De her er virkelig gode og utroligt lette at lave. FANTASTISK! :)

necla 15/05-07 d. 15-05-2007
Jeg har prvet at lave denne opskrift er supper god


Hanne d. 19-06-2007
Det er en virkelig god opskrift!
Jeg tilfjede chili og brugte bredbladet-persille, hvilket jeg kan anbefale.

Elna fra grnland d. 17-10-2007
Fantastisk opskrift. Den giver god mulighed for en forrygende smagsoplevelse . Jeg har fr lavet efter flere opskrifter, men DENNE HER.....mmmmhh. Vidunderlig! :O)

Linda d. 31-10-2007
er det til 4 personer?


linda d. 01-11-2007
S fik jeg lavet den og det er virkelig en god opskrift. Der skal 2tsk koriander i og spidskommen. Jeg puttede ogs lidt gurkemeje og chili i. det er super. Jeg lod kikrterne trkke i 24 t og jeg tror det var for meget, det blev en meget vd masse og de var meget blde i midten efter stegning. S jeg lavede dem som frikadeller, lidt flade, og det hjalp. Ja det er til 4 personer.

bente larsen d. 26-02-2008
mmh sehr lecker lecker :):):)

Anne d. 19-04-2008
Kan man bage dem frdige i ovnen efter at have stegt dem kort?

Martin d. 20-04-2008
Det er den frste falafel-opskrift, jeg har prvet, men jeg fler intet behov for at prve andre. Denne er bare super - nem og velsmagende, men jeg bruger dog kun 2-3 fed hvidlg. Prv evt. ogs med falafel-kryderiblanding, som fs i mange etniske butikker.

Julie d. 20-05-2008
Mmm de var jo s lkre.. thumbs up!!

ole d. 14-07-2008
stort tak

NileZ d. 14-07-2008
mmm... fantastisk gode!! Godt tip at bruge 2tsk koriander og spidskommen, det gr dem virkelig gode!

Man kan i vrigt ogs lave en kmpe portion og fryse farsen ned og gemme den til en anden dag..

Allan d. 17-08-2008
Lkker opskrift. Den er s god at man kunne starte sig et lille falafel firma :-)

Lisi d. 26-08-2008
S konklusionen er at rterne ikke skal i vand frst?

Dennis d. 04-09-2008
rterne skal i vand som det str p pakken, men ikke koges.

Ditte d. 29-10-2008
Er der nogen der har prvet at bage dem i ovnen istedet for at stege dem ?

Lisbeth d. 04-11-2008
Har prvet med hakket spinat fra frost. ca. 100 r. til opskriften. Spinaten opts og presses trt i en sigte. der tilsttes 2 ss. mel.

Michelle d. 23-11-2008
Hvor mange personer er denne opskrift til ? :)

fati d. 26-11-2008
Den opskrift ser godt jeg elsker falafal.

Lotte d. 17-12-2008
super lkkert! havde ikke brug for g, de blev helt perfekte uden. synes dog at dejen har brug for en del salt, og ekstra spidskommen (jeg brugte godt nok en falaffel.kryderblandning).

panini d. 04-01-2009
hvis du kommer forbi Panini i Aalborg, p vesterbro, lige over for blockbuster, er der gode falafel i sandwich, hmmmm

sgende d. 05-04-2009
Man hvordan lever man en lkker savs til dem?? Har prvet noget med kvark/ yoghurt/mayo men kan ikke finde den rigtig smag..

Lise d. 14-04-2009
Hvor mange bliver der af portionen?

sgende.. d. 28-05-2009
Lav hummus.

Urd d. 28-05-2009
Super opskrift :) ummm!

Line d. 15-06-2009
Super opskrift, jeg variere det somme tider med lidt citrontimian og altid gerne noget cayennepeber, alt efter smag, men du skal bare g igang med at afprve kryderierne...

Anne Marie d. 26-06-2009
sovs til falafel: bland yoghurt N med Tahin, lidt olivenolie og citron.

michael d. 02-07-2009
tak for mad.. :)

Louise d. 25-09-2009
FANTASTISK opskrift!! -og nem :-)

Annica d. 06-10-2009
Hvor mange fr man ud af denne portion?

kamilla d. 21-10-2009
Hvad er Tahin? og hvor kber jeg det ?

TSL d. 24-10-2009
Tahin er sesampasta/sesamsmr, og det kan man kbe hos diverse etniske kbmnd samt i de fleste helsekostforretninger. Mske ogs i srligt velassorterede kvickly'er ell. andre strre supermarkeder.



Signe d. 05-11-2009
Fuck det smager godt!! kan kun anbefales ;)

Marianne d. 09-11-2009
Tahin kan ogs kbes i supermarkeder som SuperBrugsen, SuperBest og Ftex. Det forhandles i glas og str ofte sammen med kologiske varer.

Steen d. 10-11-2009
Rigtig god opskrift.
Jeg bruger 2x krydderier, som anbefalet af Gert den 23/2 2006.
Det er en passende mngde til 4 personer, nr der ogs serveres andet (fx salat).
Jeg har benyttet opskriften tre gange og har fet 13, 14 og 16 stk ud af det.

Steen d. 10-11-2009
I dag - 4. gang - fik jeg 24 sm ud af den samme mngde.

Stefan d. 24-11-2009
Smager fantastisk, og de kan sagtens bages i ovnen hvis man vil spare lidt p fedtet... MEN er nu bedst i et godt lag olie

Misse d. 03-12-2009
De blev super gode!

Ss d. 03-01-2010
Hvilken slags olie skal bruges p panden?

mekanikeren d. 04-01-2010
Dieselolie er mit foretrukne..

marianne d. 08-01-2010
Kan godt vre jeg sprger dumt, men jeg har prvet denne opskrift i dag og de smagte godt, men..... hvordan sren fr i dem s runde?? Jeg stegte dem p panden i meget olie, s det er jo nsten som friturestegning, men jeg synes massen er for fedtet tl at jeg kan f dem runde som dem p billedet.

Maria d. 20-01-2010
Jeg prvede at lave ovenstende opskrift, men det gik helt galt. Konsistensen virkede helt forkert. Hvordan har i gjort under stegningen? Tror mske det var der, det gik galt. Min kreste sys de var helt uspiselige.

Mathis d. 22-03-2010
En teskefuld karry i farsen skader ikke p det frdige resultatet

Hanne d. 24-03-2010
Sidder og smovser i falafel, auberginesalat, fetasalat og tzatziki - muuuuums! Prv det :o). En anden id: En let dressing: Tyrkisk yoghurt, smagt til med citronsaft, salt og peber. S friskt!

skou d. 31-03-2010
fulgte opskriften til punkt og prikke og det blev ikke til aftens mad i aften!

Sanne d. 30-07-2010
ak og ve hvor vi gldes os - ned i frituregryden og vupti vk var de... mon det er fordi jeg kogte rterne? hm prver igen :-) og s str den p plser i aften he he

Mette d. 09-08-2010
Jeg kogte rterne i sidste uge - med det resultat at det hele smuldrede i frituregryden og det blev "rasp". rterne skal IKKE koges. Og denne opskrift er rigtig god. Hnger "dejen" ikke rigtig sammen s kom lidt hvedemel i. Denne gang lykkedes det til perfektion. Nste gang skal der lidt chili i. :o))

Heidi d. 11-09-2010
Smager fantastisk.....Er absolut ikke sidste gang denne opskrift bliver brugt:-)

Per d. 02-10-2010
de er super gode......:)

Berit d. 02-10-2010
frisk eller trret koriander.....?

Mahuddi d. 30-10-2010
Jeg lavede dem lige efter opskriften, men tilsatte lige 3 spsk. mosede kogte mungbnner. Bare mums...... :)

Inger d. 30-10-2010
Jeg prvede ogs med mungbnner! Det er absolut ikke sidste gang! Mums!

Hanne H. d. 20-11-2010
jeg er glad for at lse at rterne ikke skal koges frst da mine ogs forsvant s nu gr jeg ud og lgger bnner i vand og prver igen

Nico d. 26-11-2010
Vil bare lige ppege, at hvis man koger rterne inden s har man sdan set hummus....

Thomas Bo d. 03-01-2011
Jeg har lagt mrke til, at de har en speciel "ske" eller lignende, der hvor de laver Falafel ved en bod. Nogen der ved, hvad dette redskab hedder og hvor det kan kbes?

susser d. 15-01-2011
dejlig opskrift tak.

Lili d. 18-01-2011
Jernet kan kbes i Bazar Vest og hedder et falafeljern

Nanna Maria d. 09-02-2011
Jeg har netop lavet falafler efter denne opskrift og hele familien elskede dem. Jeg lavede dobbeltportion og har s frosset halvdelen ned. Til en portion brugte jeg knap to g (alts under halvdelen af, hvad jeg skulle i forhold til mngden af kikrter), men jeg tror mske ogs at mine kikrter var lidt vde, da jeg havde opbldt dem i ca. et dgn.
Hvis bare man tilpasser sin mngde af g og rasp, er opskriften rigtig god. Den smager fantastisk, og jeg blandende mit g i lidt efter lidt, trillede en kugle og vurderede s resultatet i stedet for at bare at stole blindt p opskriftens mngdeml:)

Kathrine d. 21-03-2011
1 tsk bagepulver i massen giver dem et dejligt "fluff" nr de er stegte.

Hvis ikke de smager nok af spidskommen, s er det mske fordi der er brugt pulver i stedet for hel, nyristet spidskommen. S burde 1 tsk vre nok....

Sara Voksen d. 21-03-2011
super opskrift, jeg tilsatte en ukogt skrllet kartofel og en grn frisk chili, mmm, super lkkert!

Max d. 03-04-2011
Skal raspen ogs i farsen eller skal "kuglerne" rulles i raspen fr de steges?

Falafel Flemming d. 03-04-2011
F***ing fin falafel

der er ikke fler tilbage

QQ
___

vIC DER GODT KA` LI` d. 03-04-2011
HOTDOG

QQ
'
___

Mette Grsten d. 06-06-2011
Frste gang her og de blev super lkre.. Mmmm vi glder os til nste gang de skal laves..

hannah d. 07-06-2011
drlig

Max d. 12-06-2011
Der blev spurgt!!!
Skal raspen ogs i farsen eller skal "kuglerne" rulles i raspen fr de steges?


Mette d. 03-07-2011
@Max
Put raspen i farsen

Susanne d. 19-07-2011
En utrolig lkker opskrift - meget populr til Skt Hans festen og skal bruges igen imorgen :) !

Johanne d. 20-07-2011
hvad laver i ved siden af ? ris, pasta , hvad . skal prve at lave dem imorgen.
vi lavede dem oppe p min skole, bare formet som frikadeller og mums !

Susanne d. 31-07-2011
For at f fine runde falafler - har vi fundet ud af at bruge en bleskivepande. Det fungerer perfekt!

xx d. 13-08-2011
Hvilken olie skal man bruge til friturestegning ?

Kongen. d. 29-10-2011
Hvilke olie skal man bruge til friturestegning?
Hvilke olie bruger man til at beskytte sig imod solen?
Hvilke diesel olie putter man p en dieselbil?
Come on dit fjols, man bruger da spildolie til falaffel.......

Michael d. 04-11-2011
Hvis de smuldrer, er det sikkert fordi olien ikke er varm nok. Jeg bruger rapsolie - 180 grader. Har aldrig haft behov for at putte g i.

Jrgen d. 30-12-2011
hvad er en falaffel engentlig?en grntsag?

Ann d. 24-01-2012
De kan ogs udemrket bages ved 230 Grader i ovnen s bliver de dejlig sprde og man sparer p fedtet

Curious George d. 18-02-2012
Kan kikrter p dse bruges, hvis man pludseligt skal lave falafel og ikke har tid til at stte i bld? :-s (der sttes pris p hurtigt svar:)

Alice d. 10-03-2012
Kan de fryses? Fik lavet en alt for stor portion. Men mums de var gode

anette d. 18-03-2012
Hvis man bare flger opskriften, bliver de super gode, og man m godt tnke selv.

Patrick d. 25-03-2012
Bemrk lige at det er 250g til 4 xD og ikke 500g s fr man fucker meget falafel.. :D

Louise d. 13-04-2012
Selv om der str mange steder, man ikke kan bruge kikrter i dse, er det alts ikke sandt. Jeg puttede bare lidt ekstra mel i, og de blev perfekte!

EJL d. 14-05-2012
Hvor lnge skal de bages i ovnen?

Pia d. 21-05-2012
Hvis falaflerne skal blive fine runde, kan man sagtens bruge en Is - ske...alts dem til at lave iskugler med ;0)

Nogen der kan svare p hvorlnge de ca skal have i ovnen ved de 230 grader?

Solvejg d. 06-07-2012
Man kan lave en stor portion og fryse det ned i flade poser inden de bliver stegt og s er de hurtige at t op igen ;)

Barbara d. 03-08-2012
Falafel kan bages i ovnen ved 200 grader i 30 min :)

Bouillibaisse d. 08-09-2012
Shit fuck det smager godt!!!

kolibri d. 13-09-2012
VIl lige knytte en kommentar da der str at opskriften er fedtfattig. Den er fedtfattig hvis man bager falaflerne i ovnen ja, men at putte en falafel til friturestegning eller stegning i olie er alts ikke at kalde det fedtfattigt. Raspen eller mel som nogle tilfjer i opskiften suger olien til sig under stegning, ligesom nr man panerer noget.
Hvis man oven i kbet steger falaflerne i fritureolie, s er det oven i kbet transfedtsyre, hvilket slet ikke er sundt. Olivenolie er bedre at bruge:)

Ellers super god opskrift. Jeg har lavet mine falafler i min tefal actifry, har tilsat en ske olivenolie og de smagte rigtig godt. Dog var formen p dem lidt delagt pga tilberedningsmden i tefal actifry, men hvis man kun kigger p smagen s var de super lkre og sprde udenp :)

Lone d. 14-09-2012
hvis man nu undlader at komme lg i, smuldre de s helt fra hinanden ?

jeaanett d. 16-09-2012
en iske brute jeg i gr ,sikke fine de blev .-)
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slet fra! :-(