Indsendt af: | Gert Brigsted d. 07-02-2006 |
Antal personer: | 4 |
Tilberedningstid: | 40 minutter |
Fedtfattig: | Ja |
Vegetarisk: | Nej |
Kommentarer: | Læs |
Bedømmelse: (162 har stemt) | | |
500 g hakket svinekød
2 æg
2 spsk hvedemel
2 spsk havregryn
1-2 løg
Salt
Peber
Iskoldt vand
Til sovsen:
20 g smør
3 spsk hvedemel
Mælk
Karry
Løgene rives eller hakkes efter smag.
Bland alle ingredienser til farsen sammen og sørg for at den bliver lind - ikke tynd.
Hvis farsen er blevet for tynd, kan du bruge en smule mere mel.
Bollerne ligges i en gryde med ca. ½ l kogende vand, og salt. De er færdige når de kommer op til overfladen.
Sovsen laves ved at smelte smøret i en gryde. Så kommes karry i, efter behag. Det svitses godt, så smagen og aromaen komer rigtig frem. Tilsær derefter hvedemel, lidt kødbollevand (ca. 1 dl) og mælk lidt efter lidt.
Retten serveres med ris.
Sabrina d. 17-08-2006Super ret! Nem, billig og velsmagende..!
Selina... d. 23-10-2006super god opskrift! Smagte næsten ligesom min mormors...smil...
MERIEM d. 08-12-2006og hvad så hvis man ikke spiser svinekød,kan man brug øksekød(lavfedt)???
meliha d. 21-01-2007smager goodt ik
BIT d. 26-03-2007Tror ikke jeg ville bruge oksekøb, men evt hakket kyllingekød, det tror jeg passer sig bedre til!
KR d. 26-04-2007halv svinekød og halv kalvekød er også godt, så sparer man på fedtet!!
Sanne d. 14-11-2007Hvis man ikke ønsker svinekød er retten glimrende (om muligt lidt bedre) med kyllingestykker. Kog kyllingen først (inderfilet skåret i 3 dele skal koge ca. 10 minutter) og brug så kogevandet eller hønseboillion i saucen.
Lars d. 02-12-2007det er synd at bruge havregryn til denne ret.
gem havregryn til morgenmaden.
Kenneth d. 06-04-2008Svits lidt revet løg og revet æble sammen med karry til sovsen - det bliver rigtig godt - og ja Havregryn hører til morgenmaden ...og havregrynskugler :p
maria d. 09-08-2008tjaee, har fundet bedre opskrifter(:
og jeg bruger oksekød til min ret, det smager da glimrende..
kunne ikke forestille mig maden med kyllingestykker :P
maria d. 09-08-2008-og jeg har da aldrig hørt om at havregryn skal med? o_o
det har jeg aldrig haft med i retten, smager stadig meget godt.
-havregryn = morgenmad?;)
joanna d.22-08-2008 d. 22-08-2008smager rigtigt godt.
stine d. 14-09-2008havregryn bruges ofte i fars, da det binder bedre (og er sundere) end mel...
Jane d. 17-09-2008istedet for at man skal bruge så meget til kødbollerne, kan man bare købe en medister, og såbare bruge kødet der fra. Meget nemmere ;)
ghita Andersen d. 11-11-2008det smager bare total lækkert (-:
ugly betty d. 11-11-2008gem havregryne på hylden til i morgen tidligt !!!!
pølse d. 29-12-2008havergryn nej tak
pølse d. 29-12-2008og forasten så hedder det boler i karry og ikke okse kød i karry.
jeg syntes mere det lyder som spagetti bolonaise
pølse d. 29-12-2008altså det med okse kød lyder som sovsen i spagetti bolonaise
Pusser d. 01-02-2009Jeg bruger også ALTID oksekød, så bliver bollerne dejligt faste.
- Og gode købemedistre er der desværre meget langt imellem.
Trine d. 25-11-2009Hvis man ønsker at lave boller i karry, kan man med fordel spare penge ved at købe en medisterpølse og skær den op i en ende og lave indholdet til boller, billig og nem måde at lave boller på, uden at rører fars og give flere penge for samme kød.
Thomas d. 25-01-2010Du kan også bruge lammekød evt. en blanding af lam/kalv. Nogle gange er det billigere at købe hakket kød i en halal-slagter frem for supermarkedet. Der er også lidt at spare der :O)
Berit d. 21-02-2010Hvis man ikke vil bruge medister og stadig spare tid, er frikalet altså rigtig godt. Men sig det ikke til nogen, det er en familiehemmelighed...
Emma d. 03-01-2011Hvor meget Karry skal man bruge?
Emma d. 03-01-2011Og hvor meget mælk?
karrymanden d. 10-02-20112 liter mælk
3kg karry
steen d. 26-02-2011Har ikke så meget karry, kan man bruge peber istedet?
BK d. 11-08-2011Jeg plejer også gerne at putte syltede rød peber i og en lille bitte smule sukker i sovsen, det fremhæver karrysmagen!
Jenny d. 09-09-2011Syntes det er meget vigtigt med æbler i sovsen da det giver en god sødme se denne opskrift som jeg normalt bruger maduniverset.dk/opskrift.php/708/Svinekoed-opskrifter/Boller-i-Karry
Vitus Rem d. 04-11-2011Jenny, "syntes" du det eller "synes" du det?
Og husk kommaet efter sovsen og punktum efter sødme ;)
Over and out, ha' en god dag :)
Peter Jensen d. 09-05-2012Lækker opskrift! Hos bollerikarry dot com er der også flere lækre opskrifter på boller i karry. Der findes blandt andet en lækker og samtidig sund opskrift på boller i karry.
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(