Æblekage med kanel

Indsendt af:Benedikte d. 14-02-2006
Antal personer:6-8
Tilberedningstid:60 minutter
Fedtfattig:Ja
Vegetarisk:Ja
Kommentarer:Læs
Bedømmelse:
(5 har stemt)
 
Til en stor tærteform:

3 æg
150 g sukker
4 store æbler
225 g mel
3 tsk bagepulver
korn fra en halv stang vanille

Pynt:

1 æble
1 spsk sukker
1 tsk stødt kanel
Korn fra en halv stang vanille
8 finthakkede mandler
Pisk æg og sukker rigtig godt. fjern kernehusene fra æblerne og skær dem i tern(skrællen kan bevares) vend æblestykkerne i æggeblandingen sammen med mel, bagepulver og vanille. Hæld dejen i tærteformen.
Bland sukker, kanel, vanillekorn og mandler og drys det over dejen. Afslut med et æble skåret i tynde skiver uden kernehus.
Kagen bages ved 200 grader i ca. 40-45 min.
Kirsten d. 21-09-2011
Prøv at erstatte sukker med brun farin. Det gjorde jeg, da jeg en dag ikke havde sukker nok. Det gav en fin smag.
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(