Tærte med skinke og porre

Indsendt af:Jonas Ibsen d. 12-03-2006
Antal personer:3-4
Tilberedningstid:60 minutter
Fedtfattig:Nej
Vegetarisk:Nej
Kommentarer:Læs
Bedømmelse:
(4 har stemt)
 
1 rulle mørdej
2-3 porrer
200 gram skinke (tern / strimler)
5 æg
1/4 Creme Fraise (lille bæger)
Revet ost
Salt
Peber
Tø mørdejen op. Rul den helt tynd, så den passer med tærtefadet og bag dejen uden fyld i 15-20 minutter ved 200 grader i forvarmet ovn.
Bland æg og creme fraise, salt og peber så det bliver en flydende masse uden klumper - tilsæt salt og peber. Blancher (kog let) porrene og køl den af.
Tag nu den forbagte dej ud, placer porre og skinke ligeligt på dejen, og hæld æggemassen ud over det hele, så det dækker næsten helt op. Drys en smule revet ost på toppen, og lad det hele bage til dejen er sprød og æggemassen er blevet luftig og osten gylden. Som et lille trick, kan man bage tærten med fyld i ca. 10 minutter, og derefter drysse mere ost på. På den måde danner osten en skårpe.
Solveig d. 20-02-2010
Den her har jeg prøvet tre gange nu. Den er superlækker.
Min datter skal giftes d. 5. marts 2010 og denne her kommer også på "buffet-bordet".
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(