Indsendt af: | Jonas Ibsen d. 13-03-2006 |
Antal personer: | 4 |
Tilberedningstid: | 90 minutter |
Fedtfattig: | Ja |
Vegetarisk: | Ja |
Kommentarer: | Læs |
Bedømmelse: (4 har stemt) | | |
1,5 dl risengrød
2 dl vand
5 dl mælk
500 g gulerødder
2 æg
2 spsk rasp
Evt. lidt smør
Gulerødderne skrælles,og koges møre eller næsten møre,hvorefter de hakkes fint. og blandes med risengrøden og de to æg,vand og mælk tilsættes. Dejen skal væreblød men ikke vandet. Salt og evt. lidt sukker tilsættes.
Det hele kommes i en velsmurt form raspen strøes på sammen med små smørklatter.
Retten bages i ovn på midterste eller lidt under midterste rille på cirka 200 grader i 1 time.
Man skal kunne se at gratinen løsner sig lidt fra kanterne.
Kat d. 28-01-2007Mængden af væske passer ikke rigtig med mængden af grød. Hvis man giver den ca. 2,5 deciliter grød og 1 t og 25 min. passede det bedre
Maja d. 21-01-2008Mener uden tvivl, gulerødderne bør rives og puttes i rå, for at bevare vitaminerne. Der er jo næsten intet tilbage hvis man koger dem, og det gør noget for konsistensen. Overvej "velsmurt" og undlad smørklatterne. Tilføj evt. andre grønsager eksempel, ruccola salat...
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(