Gulerodsgratin

Indsendt af:Jonas Ibsen d. 13-03-2006
Antal personer:4
Tilberedningstid:90 minutter
Fedtfattig:Ja
Vegetarisk:Ja
Kommentarer:Ls
Bedmmelse:
(4 har stemt)
 
1,5 dl risengrd
2 dl vand
5 dl mlk
500 g gulerdder
2 g
2 spsk rasp
Evt. lidt smr
Gulerdderne skrlles,og koges mre eller nsten mre,hvorefter de hakkes fint. og blandes med risengrden og de to g,vand og mlk tilsttes. Dejen skal vrebld men ikke vandet. Salt og evt. lidt sukker tilsttes.
Det hele kommes i en velsmurt form raspen stres p sammen med sm smrklatter.
Retten bages i ovn p midterste eller lidt under midterste rille p cirka 200 grader i 1 time.
Man skal kunne se at gratinen lsner sig lidt fra kanterne.
Kat d. 28-01-2007
Mngden af vske passer ikke rigtig med mngden af grd. Hvis man giver den ca. 2,5 deciliter grd og 1 t og 25 min. passede det bedre

Maja d. 21-01-2008
Mener uden tvivl, gulerdderne br rives og puttes i r, for at bevare vitaminerne. Der er jo nsten intet tilbage hvis man koger dem, og det gr noget for konsistensen. Overvej "velsmurt" og undlad smrklatterne. Tilfj evt. andre grnsager eksempel, ruccola salat...
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slet fra! :-(