Indsendt af: | Jytte Brigsted Jensen d. 21-04-2006 |
Antal personer: | - |
Tilberedningstid: | 60 minutter |
Fedtfattig: | Nej |
Vegetarisk: | Ja |
Kommentarer: | Læs |
Bedømmelse: (62 har stemt) | | |
500 g sukker
4 æg
4 tsk vanillesukker
3 spsk kakao
300 g smeltet margarine
4 dl mælk
450 g mel
4 tsk bagepulver
Glasur:
200 g smeltet margarine
7 spsk stærk kaffe
2 spsk kakao
3 tsk vanillesukker
375 g flormelis
Evt. 300 g kokosmel
Sukker og æg piskes godt. Mel, vanille, kakao og bagepulver blandes skiftevis med mælken i dejen. Til sidst røres den smeltede, afkølede margarine i.
Bages i en smurt bradepande ved 190 grader i 30 minutter.
Mens kagen bager, varmes alle ingredienserne til glasuren i en gryde.
Når kagen er færdig, tages den ud af ovnen og står 10-15 minutter, før glasuren smøres på.
Tip:
I stedet for at komme kokos i glasuren, kan man drysse den over glasuren, når den er smurt på.
Gert d. 21-04-2006Den er bare lækker!! =) Og der bliver en kæmpe portion af opskriften. Du skal derfor bruge en rigtig stor bradepande, og eventuelt bage den lidt længere, hvis den stadig er rå indeni.
linda d. 23-08-2006den er barge lækker.
og den smager godt.
og fyler godt i maven.
Tina d. 21-11-2006Den er bare super god og lækker...amme namme! :D
Winni d. 17-12-2006Den er for god, til at noget går til spilde, hvad der sjældent gør, da den holder sig god i en hel uge.
anne d. 21-02-2007den er super god ;p
stine 18-11-07 d. 19-11-2007kæft den er god
???a??? d. 01-02-2008hvilken kage er det ??
Nick d. 01-04-2008Den skal ha lidt længere i ovnen end en halv time og li 50-75 gram mindre kokos, men fuck den er god!! :)
Nathasja d. 13-06-2008Tror i man kan farve glassuren grøn?
annita d. 26-06-2008tror jeg godt man kan, du skal måske bare bruge lidt mere flormelis for at gøre glasuren tykkere :-)
Ninna d. 03-01-2009I glasuren kan man også bruge havregryn istedet for kokos, det ligeså godt, og noget billigere, og noget man næsten altid har (:
Cirkeline d. 01-02-2009Ja, havregryn i stedet for kokos er bare rigtig mums.....
Kan også anbefale at bruge kærnemælk i stedet for mælk - det holder kagen "frisk" i længere tid.
Endvidere kan sukkermængden godt nedsættes til 300 gram - for dem der gerne vil spare på kalorierne!
Den her kage kan man ikke få nok af... hold da op.... ;o)
Selina d. 23-07-2009har lige prøvet at bage kagen i dag og den smager jo helt fantastisk.. :) Men... kan nu ikke helt forstå at den smuldrer sådan.. Den hænger ikke ordenligt sammen og jeg har fuldt opskriften 100 %? Andre som har prøvet dette?
Mie d. 20-07-2011Sjovt, på min fars arbejde går den også under navnet Den Du Ved Nok. Men vi kalder den også bare for Bøfkage.
Men det en helt fantastisk kage!
KAGEEE!! d. 21-03-2012Hos os smelter vi ikke fedtstoffet til glasuren, men pisker den så den bliver og luftig, og så bruger vi (billig) smør i stedet for
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(