Indsendt af: | Sidsel Rue d. 31-05-2006 |
Antal personer: | 4 |
Tilberedningstid: | 120 minutter |
Fedtfattig: | Nej |
Vegetarisk: | Nej |
Kommentarer: | Læs |
Bedømmelse: (6 har stemt) | | |
2 store auberginer
2 løg
4 fed hvidløg
1 spsk olie
400 g hakket oksekød (eller okse og lam)
1 ds koncentreret tomatpure (70 g)
3 dl vand
1 ds hakkede flåede tomater
1 spsk tørret oregano
Salt og peber
4 dl mælk
2 spsk hvedemel
100 g revet ost
Skær auberginerne i skiver på langs og steg dem på en grillpande ved ikke for høj varme i 3-4 minutter på hver side. Pil løg og hvidløg og hak dem groft. Varm olien op i en gryde eller dyb pande og svits løg og hvidløg til de er klare i kanten. Tilsæt kødet og svits det til det bliver brunt. Kom tomatpuréen ved og svits den med et øjeblik. Hæld vand og flåede tomater i og krydr med oregano, salt og peber. Lad kødsaucen simre i ca. 20 minutter ved svag varme. Smag kødsaucen til igen med oregano, salt og peber.
Pisk mælk og mel sammen i en gryde og bring det i kog under piskning. Lad saucen koge igennem et par mintter og smag den til med salt og peber. Rør osten i saucen.
Læg aubergineskiver og kødsauce lagvist i et ildfast fad og slut af med ostesaucen. Bag moussakaen i ovnen ved 200 grader i cirka 1 time til overfladen er gylden. Server moussakaen med groft hvedebrød til.
Gert d. 07-06-2006Den smagte okay, men den er ikke det vilde. Auberginerne bliver lidt for bløde til min smag, jeg kan godt lide når der er lidt "bid" i maden.3 ud af 5.
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(