Hummus

Indsendt af:Lynkineser d. 12-07-2006
Antal personer:4 (eller flere dage)
Tilberedningstid:15 minutter
Fedtfattig:Ja
Vegetarisk:Ja
Kommentarer:Ls
Bedmmelse:
(13 har stemt)
 
200 g trrede kikrter (eller 1 dse)
Olivenolie eller vand
1 citron
1 tsk. tahin (sesampur fra helsekost eller grnthandler)
1 tsk spidskommen
Salt
Lg kikrterne i bld i rigeligt vand og stil dem i kleskabet natten over - mindst 12 timer.

Hld vandet fra dem og kog dem i rigeligt vand med en skive citron (det tager lugten) i en lille time. Alternativt kan du bruge kikrter fra dse, men de smager ikke helt lige s godt (og er dyrere) - gr du det, s skyl dem grundigt fr du bruger dem.

Blend kikrter med saften af 1/2 citron, olivenolie (lidt ad gangen), tahin og spidskommen. Vil du have en fedtfattig hommus, kan du erstatte olien med vand.

Smag til med salt, og tilst evt. mere tahin, citron eller spidskommen hvis du synes den mangler.

Kan varieres med hvidlg, korianderfr, jomfru i det grnne, paprika, frisk persille eller frisk koriander osv. efter smag.

Spises med brd eller grntsagsstave.
Tobias d. 20-06-2007
Brug evt en halv btte grsk youghurt i denne opskrift. Det gr hummusen mere luftigt og let. Mega lkkert

Elise H. d. 19-02-2008
- Ud over den grske yogurt kan der efter min mening sagtens komme 1-2 spiseskefulde tahin, 1 spiseskefuld paprika, 1-2 spiseskefulde spidskommen (ristet) og 2-4 fed hvidlg i. Det gr den lidt mere interessant.

- Det er ogs vildt lkkert at lave hummus af en blanding af kikrter og butterbeans (og evt. lidt sojabnner, men helst ikke for mange).

Andreas d. 26-07-2008
ja, den er lidt tam, hvis ikke man pepper den lidt op. Men meget brnevenlig. Man kan ogs bruge Marsala i stedet for spidskommen. Det indeholder som regel ogs koriander

sascha d. 16-05-2010
Gir altid min hummus en omgang citronsaft. Pifter den op s den ik er s tung i det.



Thomas d. 01-12-2010
Lyder lkkert! Dejligt med lidt inspiration.. :-) rterne koger stadig. Glder mig til at smage det frdige resultat.
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slet fra! :-(