Hummus

Indsendt af:Lynkineser d. 12-07-2006
Antal personer:4 (eller flere dage)
Tilberedningstid:15 minutter
Fedtfattig:Ja
Vegetarisk:Ja
Kommentarer:Læs
Bedømmelse:
(14 har stemt)
 
200 g tørrede kikærter (eller 1 dåse)
Olivenolie eller vand
1 citron
1 tsk. tahin (sesampuré fra helsekost eller grønthandler)
1 tsk spidskommen
Salt
Læg kikærterne i blød i rigeligt vand og stil dem i køleskabet natten over - mindst 12 timer.

Hæld vandet fra dem og kog dem i rigeligt vand med en skive citron (det tager lugten) i en lille time. Alternativt kan du bruge kikærter fra dåse, men de smager ikke helt lige så godt (og er dyrere) - gør du det, så skyl dem grundigt før du bruger dem.

Blend kikærter med saften af 1/2 citron, olivenolie (lidt ad gangen), tahin og spidskommen. Vil du have en fedtfattig hommus, kan du erstatte olien med vand.

Smag til med salt, og tilsæt evt. mere tahin, citron eller spidskommen hvis du synes den mangler.

Kan varieres med hvidløg, korianderfrø, jomfru i det grønne, paprika, frisk persille eller frisk koriander osv. efter smag.

Spises med brød eller grøntsagsstave.
Tobias d. 20-06-2007
Brug evt en halv bøtte græsk youghurt i denne opskrift. Det gør hummusen mere luftigt og let. Mega lækkert

Elise H. d. 19-02-2008
- Ud over den græske yogurt kan der efter min mening sagtens komme 1-2 spiseskefulde tahin, 1 spiseskefuld paprika, 1-2 spiseskefulde spidskommen (ristet) og 2-4 fed hvidløg i. Det gør den lidt mere interessant.

- Det er også vildt lækkert at lave hummus af en blanding af kikærter og butterbeans (og evt. lidt sojabønner, men helst ikke for mange).

Andreas d. 26-07-2008
ja, den er lidt tam, hvis ikke man pepper den lidt op. Men meget børnevenlig. Man kan også bruge Marsala i stedet for spidskommen. Det indeholder som regel også koriander

sascha d. 16-05-2010
Gir altid min hummus en omgang citronsaft. Pifter den op så den ik er så tung i det.



Thomas d. 01-12-2010
Lyder lækkert! Dejligt med lidt inspiration.. :-) ærterne koger stadig. Glæder mig til at smage det færdige resultat.
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(