Flæskesteg/Stegt svinekam

Indsendt af:Winni Jensen d. 17-12-2006
Antal personer:4
Tilberedningstid:120 minutter
Fedtfattig:Nej
Vegetarisk:Nej
Kommentarer:Læs
Bedømmelse:
(3 har stemt)
 
1 kg ridset svinekam uden ben
FINT salt efter behov, (så bliver sværen lettere sprød)
½ l appelsinjuice/saft
Tænd ovnen på 180 grader. Se godt efter om slagteren har ridset sværen helt ned til kødet, ellers må du selv i gang med den skarpe kniv. Svinekammen gnides godt med salt ned mellem sværene, og derefter drysses der lidt ovenpå stegen. Stegen lægges i en lille bradepande, appelsinjuice hældes i bradepanden. Når ovnen er varm, kommes stegen ind i ovnen ca. 1½ time, hvis ikke sværen er sprød, skrues varmen op på 240 grader i 15 min. og vupti, så er sværen sprød.
Lav gerne en sovs af væden fra stegen, som nu er blandet med appelsinjuicen, det giver en dejlig frisk smag i sovsen med appelsinsmag.
Der er endnu ingen kommentarer til denne opskrift!

Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(