Flødekartofler

Indsendt af:Gert Brigsted d. 13-01-2006
Antal personer:-
Tilberedningstid:50 minutter
Fedtfattig:Nej
Vegetarisk:Nej
Kommentarer:Læs
Bedømmelse:
(51 har stemt)
 
1 ps kartofler i skiver (750 g)
1 karton mornay sauce
1 lille løg
½ dl mælk
Evt. revet muskatnød
Læg halvdelen af kartoffelskiverne i et ovnfast fad. Snit løget og fordel halvdelen af det over kartoflerne. Hæld halvdelen af mornay saucen over kartoflerne, og fordel så resten af kartoflerne og løget på toppen. Fortynd resten af saucen med mælken, og hæld det over kartoflerne. Drys evt. lidt revet muskatnød over. Bages i ovn ca. 40 minutter ved 200 grader.
Chef d. 07-09-2005
"1 karton mornay sauce" kan med fordel erstates med almindelig 38% floede... Det goer man nemlig paa restaurationer.

manden d. 20-04-2008
Ja, hvis du erstatter mornay sauce med fløde, så bliver det jo ligesom bare til almindelige flødekartofler ikke!!!!

Marie d. 31-12-2008
Erstat IKKE Mornay med ren fløde, men bland evt. halv Mornay og halv fløde. Hvis man kun bruger ren fløde bliver det noget tyndt og trist pjask. Mornay giver en cremet sauce men kan være lidt kvalm, hvis den ikke blandes op med lidt fløde eller mælk.

Kokken d. 19-01-2009
Jeg er helt enig..
Mornay sovs bør aldrig udskiftes af fløde.. det giver slet ikke den samme smag.
Basta!!!!!

Jesper d. 12-11-2009
Hvor mange personer vil i skyde på sådan en portion rækker til?

Dianne d. 03-03-2012
Prøv med mornay sovs blandet med 2 ds. hakkede tomater. Det smager skønt :-)
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(