Fldekartofler

Indsendt af:Gert Brigsted d. 13-01-2006
Antal personer:-
Tilberedningstid:50 minutter
Fedtfattig:Nej
Vegetarisk:Nej
Kommentarer:Ls
Bedmmelse:
(54 har stemt)
 
1 ps kartofler i skiver (750 g)
1 karton mornay sauce
1 lille lg
dl mlk
Evt. revet muskatnd
Lg halvdelen af kartoffelskiverne i et ovnfast fad. Snit lget og fordel halvdelen af det over kartoflerne. Hld halvdelen af mornay saucen over kartoflerne, og fordel s resten af kartoflerne og lget p toppen. Fortynd resten af saucen med mlken, og hld det over kartoflerne. Drys evt. lidt revet muskatnd over. Bages i ovn ca. 40 minutter ved 200 grader.
Chef d. 07-09-2005
"1 karton mornay sauce" kan med fordel erstates med almindelig 38% floede... Det goer man nemlig paa restaurationer.

manden d. 20-04-2008
Ja, hvis du erstatter mornay sauce med flde, s bliver det jo ligesom bare til almindelige fldekartofler ikke!!!!

Marie d. 31-12-2008
Erstat IKKE Mornay med ren flde, men bland evt. halv Mornay og halv flde. Hvis man kun bruger ren flde bliver det noget tyndt og trist pjask. Mornay giver en cremet sauce men kan vre lidt kvalm, hvis den ikke blandes op med lidt flde eller mlk.

Kokken d. 19-01-2009
Jeg er helt enig..
Mornay sovs br aldrig udskiftes af flde.. det giver slet ikke den samme smag.
Basta!!!!!

Jesper d. 12-11-2009
Hvor mange personer vil i skyde p sdan en portion rkker til?

Dianne d. 03-03-2012
Prv med mornay sovs blandet med 2 ds. hakkede tomater. Det smager sknt :-)
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slet fra! :-(