Fedtfattig tunforret

Indsendt af:Sarah Grønbjerg d. 13-01-2006
Antal personer:-
Tilberedningstid:5 minutter
Fedtfattig:Nej
Vegetarisk:Nej
Kommentarer:Læs
Bedømmelse:
(12 har stemt)
 
Til 2 pers.

1 ds. tun i vand
15 g. fedtfattig blød smør
2,5 dl. cremefraîse 9% eller mindre
1 citron
salt
peber
Bland tun, smør og cremefraìse sammen til smøren er rørt helt ud.
Fordel retten i to dessertglas/tallerkner. Pynt med citronbåde og evt. frisk agurk og tomat.
Serveres med flûtes.

NB! Retten kan også anvendes som pålæg i madpakker o.lign.
Hope d. 14-09-2006
Jeg plejer at undlade smørret helt, når jeg laver den. Personligt synes jeg, det smager bedre uden - og det bliver den også kun mere fedtfattig af.

Vil man rigtigt forkæle sig selv, kan man bruge Græsk Yoghurt (10%) i stedet for creme fraiche. Det giver retten en lidt rundere smag, som er himmelsk!

Bon appetit ;o)!


Hope d. 14-09-2006
Hov, glemte lige at tilføje, at jeg også har prøvet at servere retten med ristet toast, kapers og småhakket rødløg ved siden af. Det var en stor succes!




Rikke d. 30-10-2006
Tunmassen kan også blandes med majs og rød peber i tern. Det kan puttes i en udhulet tomat og serveres med ristet brød til.

Jeg synes også bedst om det uden smør!

mmmm d. 01-05-2009
bare dejligt

mmmm d. 01-05-2009
med massere af smør mmmm

Henrik d. 24-11-2009
jeg har taget krydderboller (de dyre da de er størst),,,skåret en cirkel i dem,,,trykket fyldt helt til bunds,,,og tun´en i,,,,lækkert..også som lunet

Anonym d. 14-03-2011
Hvis man stiller den i køleskabet et par timer - helst et døgn så bliver den hård - men så skal der også smør i som der står i opskriften. Ellers er det bare en alm. tunblanding.

Anonym d. 24-07-2011
Jeg plejer at bruge cheasy A38 (0,1%)i stedet for creme fraiche - så bliver den helt fedtfattig, hvis man også udelader smøret.

Man skal ikke bruge særlig meget og så skal det røres godt "ind i" tunen - så er den rigtig god :)
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(