Indsendt af: | Sarah Grønbjerg d. 13-01-2006 |
Antal personer: | - |
Tilberedningstid: | 5 minutter |
Fedtfattig: | Nej |
Vegetarisk: | Nej |
Kommentarer: | Læs |
Bedømmelse: (12 har stemt) | | |
Til 2 pers.
1 ds. tun i vand
15 g. fedtfattig blød smør
2,5 dl. cremefraîse 9% eller mindre
1 citron
salt
peber
Bland tun, smør og cremefraìse sammen til smøren er rørt helt ud.
Fordel retten i to dessertglas/tallerkner. Pynt med citronbåde og evt. frisk agurk og tomat.
Serveres med flûtes.
NB! Retten kan også anvendes som pålæg i madpakker o.lign.
Hope d. 14-09-2006Jeg plejer at undlade smørret helt, når jeg laver den. Personligt synes jeg, det smager bedre uden - og det bliver den også kun mere fedtfattig af.
Vil man rigtigt forkæle sig selv, kan man bruge Græsk Yoghurt (10%) i stedet for creme fraiche. Det giver retten en lidt rundere smag, som er himmelsk!
Bon appetit ;o)!
Hope d. 14-09-2006Hov, glemte lige at tilføje, at jeg også har prøvet at servere retten med ristet toast, kapers og småhakket rødløg ved siden af. Det var en stor succes!
Rikke d. 30-10-2006Tunmassen kan også blandes med majs og rød peber i tern. Det kan puttes i en udhulet tomat og serveres med ristet brød til.
Jeg synes også bedst om det uden smør!
mmmm d. 01-05-2009bare dejligt
mmmm d. 01-05-2009med massere af smør mmmm
Henrik d. 24-11-2009jeg har taget krydderboller (de dyre da de er størst),,,skåret en cirkel i dem,,,trykket fyldt helt til bunds,,,og tun´en i,,,,lækkert..også som lunet
Anonym d. 14-03-2011Hvis man stiller den i køleskabet et par timer - helst et døgn så bliver den hård - men så skal der også smør i som der står i opskriften. Ellers er det bare en alm. tunblanding.
Anonym d. 24-07-2011Jeg plejer at bruge cheasy A38 (0,1%)i stedet for creme fraiche - så bliver den helt fedtfattig, hvis man også udelader smøret.
Man skal ikke bruge særlig meget og så skal det røres godt "ind i" tunen - så er den rigtig god :)
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(