De sødeste juleboller

Indsendt af: d. 01-01-2008
Antal personer:10 stk.
Tilberedningstid:0 minutter
Fedtfattig:Ja
Vegetarisk:Ja
Kommentarer:Læs
Bedømmelse:
(7 har stemt)
 
25 gram gær
4 spsk lunkent vand
4 tsk honning
400 gram mel
4 spsk olie (evt. rapsolie)
2 dl mælk
1 tsk groft salt
1. Opløs gær og honning i det lunkne vand.
Tilsæt halvdelen af melet og de øvrige ingredienser.
Ælt dejen, og tilsæt efterhånden resten af melet.
Dejen skal nu hæve et lunt sted i 20 min.

2. Dejen deles i 10 stykker, og formes til boller.
De sættes på en plade og skal nu hæve i 1 time, der må gerne lægges et fugtigt viskestykke over.

3. Herefter pensles bollerne med mælk eller æg.
Bollerne bages midt i ovnen i ca. 10-12 min. (Til de er gyldne) ved 225 grader

Tips: Det er vigtigt at overholde bollernes hævetid - det er den og olien, der gør bollerne luftige.
laura d. 24-01-2011
de er smader gode :-)
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(