Indsendt af: | d. 01-01-2008 |
Antal personer: | 10 stk. |
Tilberedningstid: | 0 minutter |
Fedtfattig: | Ja |
Vegetarisk: | Ja |
Kommentarer: | Læs |
Bedømmelse: (7 har stemt) | | |
25 gram gær
4 spsk lunkent vand
4 tsk honning
400 gram mel
4 spsk olie (evt. rapsolie)
2 dl mælk
1 tsk groft salt
1. Opløs gær og honning i det lunkne vand.
Tilsæt halvdelen af melet og de øvrige ingredienser.
Ælt dejen, og tilsæt efterhånden resten af melet.
Dejen skal nu hæve et lunt sted i 20 min.
2. Dejen deles i 10 stykker, og formes til boller.
De sættes på en plade og skal nu hæve i 1 time, der må gerne lægges et fugtigt viskestykke over.
3. Herefter pensles bollerne med mælk eller æg.
Bollerne bages midt i ovnen i ca. 10-12 min. (Til de er gyldne) ved 225 grader
Tips: Det er vigtigt at overholde bollernes hævetid - det er den og olien, der gør bollerne luftige.
laura d. 24-01-2011de er smader gode :-)
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(