Kartoffelpizza

Indsendt af:Camilla d. 24-01-2008
Antal personer:2-4
Tilberedningstid:90 minutter
Fedtfattig:Nej
Vegetarisk:Ja
Kommentarer:Ls
Bedmmelse:
(6 har stemt)
 
Dej:
25 g gr
3 dl lunkent vand
450 g mel (hvede eller italiensk)
1 tsk salt

Fyld:
4 spsk grn pesto
4 stk bagekartofler
Salt og peber
50 g parmesanost
Rr gren ud i vandet og lt mel og salt i. lt dejen til den er smidig og elastisk.
Dejen hver til dobbelt strrelse i ca. 1 time.
Kartoflerne skrlles og skres i tynde skiver kort fr dejen er frdig med at hve, da skiverne ellers bliver kedeligt brune.
Dejen rulles tyndt ud, s den fylder en hel bageplade.
Pestoen smres p i et jvnt lag.
Kartoflerne lgges p, gerne i lag der overlapper hinanden lidt. Lagene m dog ikke blive for tykke.
Drys med salt og peber.
Parmesanosten rives groft henover kartoflerne.
Bag pizzaen ved strk varme (225-250 grader) midt i ovnen i 10-15 minutter, indtil osten er blevt gylden i kanten.

Det er meget vigtigt at dejen bliver rullet tyndt ud, da den ellers ikke nr at blive frdigbagt.

Fedtenergiprocent: ca 16 % alt efter anvendt pesto og mngde ost.
Dennis d. 16-10-2008
Aldeles god opskrift, kan varmt anbefale den

blondi stud d. 18-03-2012
God opskrift. Man kan skre kartoflerne i skiver i god tid og putte skiver i koldt, s bliver de ikke brune. Dog skal skiverne dupe tre inden de lgges p pizzaen.
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slet fra! :-(