Indsendt af: | Camilla d. 24-01-2008 |
Antal personer: | 2-4 |
Tilberedningstid: | 90 minutter |
Fedtfattig: | Nej |
Vegetarisk: | Ja |
Kommentarer: | Læs |
Bedømmelse: (6 har stemt) | | |
Dej:
25 g gær
3 dl lunkent vand
450 g mel (hvede eller italiensk)
1½ tsk salt
Fyld:
4 spsk grøn pesto
4 stk bagekartofler
Salt og peber
50 g parmesanost
Rør gæren ud i vandet og ælt mel og salt i. Ælt dejen til den er smidig og elastisk.
Dejen hæver til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver kort før dejen er færdig med at hæve, da skiverne ellers bliver kedeligt brune.
Dejen rulles tyndt ud, så den fylder en hel bageplade.
Pestoen smøres på i et jævnt lag.
Kartoflerne lægges på, gerne i lag der overlapper hinanden lidt. Lagene må dog ikke blive for tykke.
Drys med salt og peber.
Parmesanosten rives groft henover kartoflerne.
Bag pizzaen ved stærk varme (225-250 grader) midt i ovnen i 10-15 minutter, indtil osten er blevt gylden i kanten.
Det er meget vigtigt at dejen bliver rullet tyndt ud, da den ellers ikke når at blive færdigbagt.
Fedtenergiprocent: ca 16 % alt efter anvendt pesto og mængde ost.
Dennis d. 16-10-2008Aldeles god opskrift, kan varmt anbefale den
blondi stud d. 18-03-2012God opskrift. Man kan skære kartoflerne i skiver i god tid og putte skiver i koldt, så bliver de ikke brune. Dog skal skiverne dupe tøre inden de lægges på pizzaen.
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(