Indsendt af: | Birgitte T. d. 13-01-2006 |
Antal personer: | - |
Tilberedningstid: | 60 minutter |
Fedtfattig: | Nej |
Vegetarisk: | Nej |
Kommentarer: | Læs |
Bedømmelse: (8 har stemt) | | |
10 g gær
4 dl lunkent vand
2 spsk olie
3 tsk salt
2 dl hvedeklid
2 dl havregryn
groftrevet gulerod
Ca. 1/2 dl hørfrø
Ca. 350 g hvedemel (gerne m. højt protein-indhold; fx 'Bagerens Hvedemel' fra Netto)
Start med at rive gulerødderne. Udrør så gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt igennem; den skal være ret fugtig, så tag ekstra mel til hjælp. Stil den natten over til koldhævning i køleskabet. Form derefter dejen til boller, læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve tildækket 15 minutter. Pensl med vand og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter. (Bank på dem for at høre, om de lyder hule. Ønskes en mere klæg form for bolle, tages de ud lidt før). Disse boller er fedtfattige og smækfulde af fibre. De er lidt tunge i det og mætter meget. Rigtig gode til madpakken eller en udflugt.
Der er endnu ingen kommentarer til denne opskrift!
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(