Burgere med ost og kartoffelfritter

Indsendt af:Gert Brigsted d. 13-01-2006
Antal personer:4
Tilberedningstid:45 minutter
Fedtfattig:Nej
Vegetarisk:Nej
Kommentarer:Ls
Bedmmelse:
(8 har stemt)
 
Kartoffelfritter:
1 kg mellemstore kartofler i bde
1 liter vand
1 tsk groft salt
25 g smr
tsk groft salt
friskkvrnet peber

4 bffer:
500 g hakket oksekd
10 g smr
1/4 tsk groft salt
friskkvrnet peber
4 burgerboller

Fyld:
100 g mild ost i skiver
2 spsk hakket lg
3 dl fintstrimlet icebergsalat (ca. 50 g)
2 tomater i skiver (ca. 100 g)
4 tsk tomatketchup
Kartoffelfritter:
Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under lg i ca. 3 min. Hld vandet fra kartoflerne og damp dem trre. Tilst smr, salt og peber. Vend rundt, s alt bliver godt blandet. Fordel kartoffelbdene p en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen, til de er gyldne. Vend i fritterne af og til. Bag kartoffelfritterne ca. 20 min. ved 250.

4 bffer:
Form imens kdet til 4 flade bffer (ca. 10 cm i diameter). Lad smrret blive gyldent i en pande. Steg bfferne ved jvn varme ca. 3 min. p hver side - skru op til kraftig varme nr bfferne bliver vendt. Drys med salt og peber. Tag bfferne op og hold dem varme.
Flk bollerne, lg dem p ovnristen og rist dem verst i ovnen i ca. 5 min.

Fyld:
Lg de varme boller sammen om frst ost og dernst lg, salat, tomat, de varme bffer og tomatketchup (stik evt. pinde midt igennem burgerne, s de ikke vlter).
Jonna d. 04-09-2006
Man behver ikke koge kartoflerne frst. Bare vend de r kartoffelbde med olie og krydderi efter nske (trrede krydderurter er godt !)Bagetid: ca 30min afhngig af kartoffelbdenes str. ( OBS: jo mindre, jo sprdere)

Dorte d. 24-02-2008
lavede det til min kreste en tmmermandsmorgen og han blev ellevild!!

Joebo d. 26-07-2011
@ Dorte skal vi kommen sammen?
Du lyder som den perfekte kreste :-)
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slet fra! :-(