Indsendt af: | Gert Brigsted d. 13-01-2006 |
Antal personer: | 4 |
Tilberedningstid: | 45 minutter |
Fedtfattig: | Nej |
Vegetarisk: | Nej |
Kommentarer: | Læs |
Bedømmelse: (8 har stemt) | | |
Kartoffelfritter:
1 kg mellemstore kartofler i både
1 liter vand
1 tsk groft salt
25 g smør
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
4 bøffer:
500 g hakket oksekød
10 g smør
1/4 tsk groft salt
friskkværnet peber
4 burgerboller
Fyld:
100 g mild ost i skiver
2 spsk hakket løg
3 dl fintstrimlet icebergsalat (ca. 50 g)
2 tomater i skiver (ca. 100 g)
4 tsk tomatketchup
Kartoffelfritter:
Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Tilsæt smør, salt og peber. Vend rundt, så alt bliver godt blandet. Fordel kartoffelbådene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen, til de er gyldne. Vend i fritterne af og til. Bag kartoffelfritterne ca. 20 min. ved 250°.
4 bøffer:
Form imens kødet til 4 flade bøffer (ca. 10 cm i diameter). Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg bøfferne ved jævn varme ca. 3 min. på hver side - skru op til kraftig varme når bøfferne bliver vendt. Drys med salt og peber. Tag bøfferne op og hold dem varme.
Flæk bollerne, læg dem på ovnristen og rist dem øverst i ovnen i ca. 5 min.
Fyld:
Læg de varme boller sammen om først ost og dernæst løg, salat, tomat, de varme bøffer og tomatketchup (stik evt. pinde midt igennem burgerne, så de ikke vælter).
Jonna d. 04-09-2006Man behøver ikke koge kartoflerne først. Bare vend de rå kartoffelbåde med olie og krydderi efter ønske (tørrede krydderurter er godt !)Bagetid: ca 30min afhængig af kartoffelbådenes str. ( OBS: jo mindre, jo sprødere)
Dorte d. 24-02-2008lavede det til min kæreste en tømmermandsmorgen og han blev ellevild!!
Joebo d. 26-07-2011@ Dorte skal vi kommen sammen?
Du lyder som den perfekte kæreste :-)
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(