Brændte mandler

Indsendt af:Stine Poulsen d. 13-01-2006
Antal personer:-
Tilberedningstid:15 minutter
Fedtfattig:Nej
Vegetarisk:Nej
Kommentarer:Læs
Bedømmelse:
(12 har stemt)
 
150 g mandler (ikke smuttede)
150 g sukker
3 spsk vand
Inden du går igang, så lav en bageplade med bagepapir og lidt olie smurt på, klar og læg 2 gafler frem.

Alle ingredienserne hældes i en gryde og varmes, under omrøring, ved høj varme.
(massen "tører ind" før det bliver karamellignende)!
Der røres fortsat ved høj varme til man får en karamellignende masse.
Da hældes massen med mandlerne ud på bagepladen og skilles ad med gaflerne.
Lidt efter er mandlerne størknet, og smager rigtigt godt mens de stadig er varme!
hej d. 21-08-2006
har lavet det og det smager ikk særlig godt

22/8-06 d. 22-08-2006
Jeg vil prøve og lave den og se om opskriften er bedre end den jeg har.

Rous d. 26-01-2007
Prøv med vandet på en stege pande, sukker og mandlerne på høj varme, så når de siger knæk tag dem af og læg på bagepapir og rør rundt med gaflen til de er tøre og sukkeret sidder fast.

binde d. 15-09-2009
Hvis ikke man sytes det smager godt, har man sikkert brændt dem på.
Et trick er enten at bruge lidt vand... eller lidt mel.

Lit d. 09-11-2011
Kan anbefale at komme lidt vanille i. Det gør jeg og synes det smager fint. Vanilliesmagen må bare ikke dominere, så kan mandlerne blive lidt kvalmende.
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(