Birkes

Indsendt af:Jytte Jensen d. 13-01-2006
Antal personer:-
Tilberedningstid:90 minutter
Fedtfattig:Nej
Vegetarisk:Nej
Kommentarer:Læs
Bedømmelse:
(7 har stemt)
 
600 g mel
2 spsk sukker
1 tsk salt
150 g margarine
3 dl mælk
2 æg
50 g gær (1 pakke)
Blå birkes
Margarinen smeltes og mælken hældes heri. Gæren opløses i den lune mælk. Derefter slås æggene ud og det meste af melet, sukker og salt hældes i. Det røres med røremaskine - æltekroge. Der fyldes mel i til dejen nogenlunde kan slippe skålen - den skal dog stadig være lidt fugtig.
Dejen hæver nu ½ time. Dejen deles i to og rulles ud til aflange firkanter, der foldes sammen fra begge sider. Dejen skæres i stykker af tilpas størrelse, stykkerne pensles med vand og drysses med birkes. Lad stykkerne efterhæve i et kvarter, og bag dem så ved 200 grader i 15 minutter.
Der er endnu ingen kommentarer til denne opskrift!

Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(