Brunsviger

Indsendt af:Gert Brigsted d. 13-01-2006
Antal personer:-
Tilberedningstid:60 minutter
Fedtfattig:Nej
Vegetarisk:Nej
Kommentarer:Ls
Bedmmelse:
(137 har stemt)
 
Bund:
25 g smr
1 dl mlk
25 g gr
1 g
2 spsk sukker
tsk groft salt
300 g hvedemel

Fyld:
125 g smr
175 g brun farin
Bund: Smelt smrret i en lille, tykbundet gryde og tilst mlken. Hld blandingen i en skl og rr gren ud heri. Tilst de vrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Sl dejen godt sammen med en grydeske.

Tag dejen ud p et meldrysset bord og lt den godt igennem. Tilst evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkant p 25 x 25 cm med en kagerulle - eller med en flaske i en plastikpose egnet til madvarer. Bekld en bradepande p 4 x 25 x 25 cm med bagepapir og lg dejpladen heri. Fold kanten lidt ind, for at forhindre, at fyldes flyder ud. Lad pladen hve, mens du tilbereder fyldet.

Fyld: Smelt smrret i en lille tykbundet gryde og rr farinen i. Bring blandingen i kog under omrring. Tag gryden af varmen.

Lav nogle fordybninger i dejen med en ske. Fordel fyldet p dejen - lad 1 cm af kanten vre fri for fyld. Bag brunsvigeren midt i ovnen ved 225 grader i 20 minutter.

Du kan gre brunsvigeren klar (bortset fra bagning) dagen fr. Stil den "r" brunsviger tildkket i kleskabet og bag den kort fr den skal spises - spis den lun.
Gert d. 20-11-2005
Den er bare rigtig god! =) Den er rigtig snasket, og det er vi jo nogen der godt kan lide... =D

per d. 22-01-2006
mum

Benedikte d. 04-03-2006
Det er den bedste brunsviger jeg nogen sinde har fet. Der er godt med snask og det er jo det vigtigste. genial god.

Karina d. 19-06-2006
Det er dog den bedste brunsviger jeg nogensinde har smagt yum yum.

Hanne d. 13-08-2006
Rigtig god kage. Specielt snasken ovenp faldt i rigtig god jord! :-)

saba d. 20-09-2006
der mangler bare rosiner i den dejlige snask

Louise d. 14-02-2007
Venter spndt p den bliver frdig - tror ogs den er rigtig lkker!!!

margrethe d. 29-04-2007
Bare lkker,lkker

Mette d. 30-06-2007
Har brugt opskriften til kagemand ved brnefdselsdag... Super!!

Morten d. 26-07-2007
Meget god! Jeg lavede dobbel potion, og satte dejen i kleskabet, hvor den stod et par dage. Der var stadig GOD gang i den, og den hvede flot!

Jeg synes der blev for meget smr i fyldet, det fld rent smr rundt i hullerne af kagen nr den var frdig.. dette fik jeg fjernet med en ske. Jeg vil prve med noget mindre smr nste gang. Mske fordi jeg brugte margarine?

Ellers var det lidt svrt at vide hvornr den var tilpas bagt, men det er nu ikke opskriftens skyld! :-)

Jeg vil bestemt bage den igen! Lkker!

Nogen der har forslag til noget at servere til? Vanilleis mske? Jeg tnkte p creme fraich og rabarbermarmelade..?

Antirosin d. 26-07-2007
Jeg prvede med rosiner i snasket sidste gang, det var da noget vrre.. de blev brndte, og smagte ..brndt-

ole d. 13-08-2007
den smager godt

Trine d. 22-09-2007
Man kan blande rosiner i dejen - ikke i fyldet - for s bliver de netop brndte. Men nr de ligger godt beskyttet i kagedejen, bliver det bare mums.

Den seje:D d. 24-11-2007
Den er mega Drlig den smager af brk !!!!!!!. Jeg vil aldrig bage den mere !!!
Fj !

Anonym d. 24-11-2007
Grrrrr !!!!!!!! Noobs !!!!!


Anonym d. 24-11-2007
Kagen er meget meget Klam ! !!!!! Fj for satan !!!!!!!!!
Rend mig din nab


Sonny d. 26-01-2008
Brug evt. danskvand i stedet for mlk. Det gr dejen lettere

xxx d. 01-02-2008
Det kunne mske tnkes at "Den seje" og "Anonym" skal ve sig i at bage?... Kom igen...

lrke 13r d. 06-02-2008
den er rgitg god og meget nem at lave hihi


Anne d. 16-02-2008
I Nordjylland pyntes kagen med fldeskum

Janni d. 01-04-2008
Rigtig lkker! Man skal ikke vre bange for at komme alt fyldet p, selvom det ser lidt voldsomt ud. Nem at lave...

Gitte d. 07-04-2008
Hvor mange personer er den til?

heidi d. 27-01-2009
kan kagen fryses ned?

mikkel d. 16-03-2009
den ser meget dejlig ud. Og den skal nok smage meget meget dejlig til dessert. og vi er glade for den opskrift fordi den er let at lave hilsen s.p.s og m

jeanne d. 10-04-2009
min dej blev alt for tynd og klistret, slet ikke lte-venlig :\ selvom jeg fulgte opskriften.. og jeg synes at der var ALT for meget smr+brun farin, der kunne man sagtens njes med 2/3 af det der str i opskriften..

Line 22 d. 26-05-2009
NAM NAM s lkker!

Susanne d. 15-08-2009
Den er helt perfekt, ligesom en rigtig brunsviger skal vre. der skal ikke serveres andet til. Den er allerbedst nr den str i kleskab natten over og nydes lun.

jesper d. 26-01-2010
den er helt perfekt.

Christina & Lise d. 12-02-2010
Kft, den er god!!!! Fantastisk kage.

DUM d. 12-03-2010
ER DU DUM

H.H.J d. 10-09-2011
Det er er vigtigt er at man IKKE varmer fyldet op. Brug en el-pisker til at piske/blande farin og smr til en god creme. Stik dejen med en gaffelt - over det hele - og smr farin/smr cremen ud over!
Det gr virkelig en forskel - og man behver ikke mere end 175 grader

ernesto d. 12-09-2011
jeg prver for frste gang,og som en anden har skrevet er dejen for bld og der er for meget snav,men jeg glder mig helt vild til at f den ud af ovnen.ville det vre godt at blande farin og smr koldt ?????+

Anonym d. 17-09-2011
Absolut perfekt:-)))

anonym d. 24-09-2011
hak hasselndder p ja!!! og mske rive lidt marcipan. evt undlade lidt af det andet. synes smr og brun farin skal vre 50/50

Louise d. 12-02-2012
I min familie Kommer vi 1-2 spsk kold kagecreme i den lune farin-smr blanding rrer rundt s den smelter, og bager s brunsvigeren lissom normalt. det runder "snasken's" smag rigtig dejligt af.

Ida d. 23-08-2012
Den smager da godt! Hvis folk ikke har noget godt at skrive, s lad dog vr'!
Det her er noget man gr' "frivilligt", ikke noget man SKAL kommentere!!
Og hvis det smager af brk, s er det nok fordi i har brndt den.. (Til: Anonym, og Den Seje)
KOM VIDERE!! :)
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slet fra! :-(