Indsendt af: | Gert Brigsted d. 19-01-2006 |
Antal personer: | - |
Tilberedningstid: | 75 minutter |
Fedtfattig: | Ja |
Vegetarisk: | Ja |
Kommentarer: | Læs |
Bedømmelse: (5 har stemt) | | |
25 g gær
3 dl håndvarmt vand
1/2 tsk sukker
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk rosmarin eller timian
3 spsk olivenolie
200 g durumhvedemel
300 g hvedemel
Drys:
2 spsk olivenolie
1-2 tsk salt
Rosmarin eller timian
Bland gæren med vandet, sukker, salt og durumhvede og lad det forhæve ca. 30 minutter, til det begynder at boble.
Tilsæt næsten alt hvedemelet og begynd at ælte dejen.
Tag den ud på bordet og ælt mere mel i, dejen skal være blød, og den skal æltes, til den er elastisk.
Læg dejen i olieret skål - drej den rundt, så der kommer olie på alle sider og lad den hæve en time.
Rul dejen ud til en stor plade næsten på størrelse med bagepladen.
Læg dejen over på pladen og pensl den med olivenolie.
Efterhæv brødet en halv time.
Drys salt og rosmarin over og lav nogle små fordybninger i dejen med tommelfingeren.
Bag brødet midt i ovnen 20-25 minutter ved 225 grader, til det er gyldenbrunt.
Ashley d. 24-09-2006Den er god :]
Pernille d. 24-09-2006foccacia smager muums...
BRUNE d. 05-05-2010BARE LÆKKERT HVA
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(