Fastelavnsboller

Indsendt af:Gert Brigsted d. 06-02-2006
Antal personer:-
Tilberedningstid:120 minutter
Fedtfattig:Nej
Vegetarisk:Ja
Kommentarer:Ls
Bedmmelse:
(2 har stemt)
 
Dej:
1 dl mlk
50 g gr
125 g bldt smr
1 g
4 spsk sukker
375 g hvedemel

Creme:
1 g
2 spsk sukker
2 dl mlk
1 spsk hvedemel
1 tsk vanillepulver

Glasur:
100 g flormelis (ca. 2 dl)
1 spsk vand
Dej: Lun mlken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hld den i en skl og rr gren ud heri. Tilst de vrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Sl dejen godt sammen. Dk sklen og stil dejen til hvning et lunt sted i ca. 1 time.

Creme: Pisk alle ingredienserne sammen i en lille tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme. Kog cremen ved jvn varme, under stadig piskning, i ca. 5 min. Tag den af varmen og kom cremen i en skl. Lad cremen kle af - rr af og til.

Tag dejen ud p et meldrysset bord og lt den godt igennem. Tilst resten af melet. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 40 x 40 cm). Skr dejpladen igennem 3 gange p hver led, s der bliver 16 firkanter (ca. 10 x 10 cm). Lg ca. 1 spsk creme p hver firkant. Saml dejen om fyldet til sm "pakker". Klem sammenfjningerne godt sammen s cremen ikke kan lbe ud. Form "pakkerne" til boller og stil dem med sammenfjningerne nedad p plader med bagepapir. Lad bollerne efterhve tildkket i ca. 45 min. Bag bollerne 10 minutter ved 225 grader midt i ovnen og lad dem kle af.

Glasur: Rr florsukker og vand sammen og fordel glasuren p bollerne.
Der er endnu ingen kommentarer til denne opskrift!

Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slet fra! :-(