Bedstefars skg

Indsendt af:Gert Brigsted d. 18-02-2006
Antal personer:-
Tilberedningstid:45 minutter
Fedtfattig:Nej
Vegetarisk:Ja
Kommentarer:Ls
Bedmmelse:
(51 har stemt)
 
125 g smr eller margarine
125 g (knap 1 dl) Sukker
4 ggeblommer
300 g (5 dl) hvedemel
2 tsk bagepulver
1/2 dl mlk

Fyld:
5 spsk jordbrsyltetj

Marengs:
4 ggehvider
250 g (3 dl) Sukker
Fedtstof og sukker rres let og luftigt. ggeblommerne rres i en ad gangen. Mel og bagepulver blandes og vendes i dejen skiftevis med mlken. Dejen fyldes i en lille, smurt bradepande. Bages i 15 minutter ved 175 C. Kagen tages ud, og der smres et tyndt lag syltetj p den.

ggehviderne piskes stive. 1 dl af sukkeret tilsttes under fortsat piskning. Resten af sukkeret vendes i marengsmassen. Marengsen fordeles over kagen, der bages i yderligere 15 minutter.
Anonym d. 16-08-2006
Jeg mener, det er for lidt mlk. Jeg har sgt p kagen p nettet og finder ogs andre opskrifter med 1 1/2 dl mlk. kirsten

Lotte d. 25-09-2006
Er helt enig med Kirsten! har nemlig prvet at lave kagen og kom mere mlk i end der str, er det ikke en forglemmelse mon?
ellers en god opskrift!

Anonym d. 18-09-2008
supergod med blekompot/grd i stedet for
jordbrsyltet'j

Gitter d. 04-02-2010
Meget god opskrift, har selv bagt massere forskellige kager fx. bedstefars skg, chokoladebrd osv.
men jeg bager ogs miner bedstefars skg med ca. omkring 1 dl mlk, men skal nok prve det med dl mlk.
skriver tilbage snart efter bagningen, med kommentarer!!
god bage hilsen Gitte

Anonym d. 27-04-2010
Hvor stor en form er det til? Er det dobbelt portion til en bradepande?
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slet fra! :-(