Indsendt af: | Gert Brigsted d. 18-02-2006 |
Antal personer: | - |
Tilberedningstid: | 45 minutter |
Fedtfattig: | Nej |
Vegetarisk: | Ja |
Kommentarer: | Læs |
Bedømmelse: (51 har stemt) | | |
125 g smør eller margarine
125 g (knap 1½ dl) Sukker
4 æggeblommer
300 g (5 dl) hvedemel
2 tsk bagepulver
1/2 dl mælk
Fyld:
5 spsk jordbærsyltetøj
Marengs:
4 æggehvider
250 g (3 dl) Sukker
Fedtstof og sukker røres let og luftigt. Æggeblommerne røres i en ad gangen. Mel og bagepulver blandes og vendes i dejen skiftevis med mælken. Dejen fyldes i en lille, smurt bradepande. Bages i 15 minutter ved 175 °C. Kagen tages ud, og der smøres et tyndt lag syltetøj på den.
Æggehviderne piskes stive. 1 dl af sukkeret tilsættes under fortsat piskning. Resten af sukkeret vendes i marengsmassen. Marengsen fordeles over kagen, der bages i yderligere 15 minutter.
Anonym d. 16-08-2006Jeg mener, det er for lidt mælk. Jeg har søgt på kagen på nettet og finder også andre opskrifter med 1 1/2 dl mælk. kirsten
Lotte d. 25-09-2006Er helt enig med Kirsten! har nemlig prøvet at lave kagen og kom mere mælk i end der står, er det ikke en forglemmelse mon?
ellers en god opskrift!
Anonym d. 18-09-2008supergod med æblekompot/grød i stedet for
jordbærsyltet'øj
Gitter d. 04-02-2010Meget god opskrift, har selv bagt massere forskellige kager fx. bedstefars skæg, chokoladebrød osv.
men jeg bager også miner bedstefars skæg med ca. omkring 1½ dl mælk, men skal nok prøve det med ½ dl mælk.
skriver tilbage snart efter bagningen, med kommentarer!!
god bage hilsen Gitte
Anonym d. 27-04-2010Hvor stor en form er det til? Er det dobbelt portion til en bradepande?
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(