Bage brd i microovn

Indsendt af:Dennis d. 05-09-2006
Antal personer:3
Tilberedningstid:30 minutter
Fedtfattig:Ja
Vegetarisk:Ja
Kommentarer:Ls
Bedmmelse:
(32 har stemt)
 
(Denne opskrift har den helt rette nd - dem ser vi gerne flere af! :) - Red.)

4 dl vand
pakke gr (25 g)
Ca. 650 g mel hvoraf mindst det halve skal vre hvedemel.
Krydderi efter smag. Lidt spiseolie hvis man kan tle fedt.
Hvis man ikke hnger fast i traditioner kan man sagtens bage brd p et lille vrelse. Uden svineri og med et minimum af strmforbrug.

Der findes automatiske bagemaskiner til 500kr, men de holder ikke lnge og det er svrt at f et godt resultat med dem.

Det er meget lettere at bruge en almindelig microblgeovn. At brdet s bliver uden skorpe er ogs en fordel p et vrelse.
Der skal bare bruges en rund varmebestandig glasskl (diam. ca. 20-24cm passer til nedenstende mngder).
En plastskl eller andet, som er godkendt til brug i micro kan ogs bruges.

Til grovbrdet p billedet blev der brugt: 100 g finax fuldkornshvedemel + 200 g rugmel + 50 g sojamel + ca 300 g hvedemel + kryddeurter. Lidt rapsolie. Meget lidt salt. Nul sukker.

Hld vandet i sklen og opls gr.
Hld det grove mel frst i mens der konstant piskes rundt med gaflen.
Til sidst hldes hvedemel gradvis indtil dejen bliver meget tung at omrre.
Har man travlt kan man springe hndltning over og bare lade dejen st til hvning i sklen i en eller to timer.
For at sikre hvning skal dejen st helt fri for gennemtrk: dk den godt med et hndklde.

Efter hvning stilles sklen uden lg i microovn og fr frst 10 minutter p fuld styrke.
Imens finder man et stykke karton som klippes s det passer til drejetallerknen (3 ark A4 papir kan ogs bruges)

I min microovn bliver kun det verste af brdet frdig efter 10 min. S jeg ryster brdet ud af sklen og ned med bunden i vejret p karton'en. S fr den 7 min. i ovnen med karton som underlag.

Der afgives en del damp under bagningen. Derfor bruges karton istedet for en tallerken.
Dennis d. 11-09-2006
Kr en lille test frst. Det krver ikke andet end lidt hvedemel (200-300g) og lidt gr (10-15g) svarende til en investering p ialt under 10kr.
Hld et lille glas vand i sklen og omrr gr. Kom s mel gradvis i mens der omrres med en robust gaffel.
Blive ved med at tilstte mel indtil dejen slipper bunden. Hld lidt olie i bunden for at lette udtagning efter bagning.
Lad dejen ligge til hvning i sklen i een til seks timer med et viskestykke over.
Efter hvning skal den bare have 5-6 min i ovnen p fuld styrke.
Ryst den ud af sklen og give den 3 min mere med bunden i vejret.

Brd bagt p ren hvedemel er lidt kedelig og mske ujvn i konsistens. Men det dufter godt. Bliver brdet hurtigt for hrd er det fordi den fik for lang tid i ovnen.

Michael Tipsmark J. d. 01-02-2008
Jeg bagte brdet med kommen i, og det smagte pragtfuldt. Dog ville jeg ikke lige bruge det som sandwichbrd, men brugte det i stedet til en karry-suppe som jeg lavede, det er superb suppebrd.

Anita d. 16-02-2009
Tak Dennis. Du reddede vores middag i Norge. Vi skulle bage fltes, men der var kun en microovn. Nice

monkey71 d. 04-04-2009
tak tak tak Dennis... Jeg sidder i Thailand og savner et godt stykke brd til min hjemmelavede leverpostej. Jeg gr i gang tidligt nr jeg vgner,hber trgr er ok!

Klaus d. 20-08-2009
Trgr er fortrffelig, jeg bruger ikke andet. Huske bare det skal blandes med melet inden vden tilsttes.
Pesto give en dejlig smag.

Har forvrigt aldrig prvet at bage med Micro (endnu)

Smidt d. 23-10-2009
Sdanner Dennis - flere af de billige og energirigtige opskrifter - thumps up !
Whiskysauce ? Arh....come on > total yt ! ;o)
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slet fra! :-(