Indsendt af: | Gert Brigsted d. 20-12-2006 |
Antal personer: | 4-6 |
Tilberedningstid: | 10 minutter |
Fedtfattig: | Nej |
Vegetarisk: | Ja |
Kommentarer: | Læs |
Bedømmelse: (356 har stemt) | | |
100 g smør
1 lille ds tomatpuré (70 g)
¼ l piskefløde
Lidt sukker
Lidt peber og meget salt.
2 tsk rosmarin
2 spsk whisky
Smør og tomatpuré koges sammen.
Resten af ingredienser tilsættes herefter.
Saucen småkoger i 2-3 minutter.
Vigtigt! Der SKAL bruges piskefløde (38%), da sovsen ellers skiller!
Jytte & Kjeld, Ærø d. 29-12-2006Den er bare fantistisk god og nem at lave
Gert d. 02-01-2007Start med 75 g smør og hold lidt igen med saltet, og smag så til, for at få "den helt rigtige smag"! :)
Frederikke d. 13-01-2007Helt fantastisk sovs
Ulrik Mørch d. 15-02-2007Har lavet denne sovs 5-10 gange smager kanon. Anvend smør fra bøffer så bliver den bedre..
Karina d. 16-08-2007Skal det være en bestemt whiskey?
Gert d. 04-09-2007Nej, det behøver det ikke. Jeg bruger som regel Tullamore Dew, fordi det lige er den jeg har stående, men ellers bare en hvilken som helst whiskey. Bare det ikke er sådan noget som Jack Daniels eller whiskey-likør! :)
lennert t d. 24-09-2007lol jeg elsker jer
Palle d. 19-03-2008Elsker også dig Lennert
Mads d. 10-04-2008Elsker den endnu mere og filmen "til døden jer skiller"
Heidi & Martin d. 03-01-2009Vi er lige flyttet i lejelighed . og ved ikke hvordan man laver en GOD sovs.. :).. så prøver lige denne her.. :)
Bølgje d. 25-01-2009cremefine 7% kan godt bruges uden at sovsen skiller,
Preben d. 09-04-2009Halløj mand.. det er bare en pisse god saus.
total fedt
Jens W d. 04-06-2009Faktisk hvis man anvander en whisky med lidt røget smag. som nogle single malts har smager den endnu bedre!!
Men det er selvf. en smagssag og pengesag :)
Bulder hermann issen d. 13-12-2009Forrygende, andet har jeg ikke at sige til det..
Hamid d. 09-05-2010syntes den er suveren
Yeauser d. 02-07-2010Jeg har lavet whiskeysovs før, bare ikke denne endnu. Jeg glæder mig til at prøve denne opskrift, da der skal bruges SMØR! (Mums (Y!)
Michael Mønnich, Esb d. 13-07-2010Sovsen fik mig til at komme i munden af glæde. Find mig på facebook og kom og sut min fede møgpik. Hilsen michael mønnich, esbjerg statsskole 1.m :)
Michelle d. 09-11-2010Den er rigtig god, men tror godt den kunne blive meget mere fedtfattig. Tror hverken det er nødvendigt med (så meget) smør eller 38% fløde. Indkogningstiden er vel så bare længere.
Og så kan den sagtens tåle mere whisky :)
Men super lækker og latterligt nem at lave!
stev' d. 06-12-2010nice nok :D
René d. 22-01-2011Håber det er en god sovs skal selv lave den idag for første gang men man skal altid huske ikke og putte salt i og evt peber før man tilsmager den ellers kan den bliver ødelagt:D
buller d. 03-02-2011kan man lave den dagen før og så varme den op?
mariette d. 04-02-2011Ja, den kan varmes op!
Kristian d. 09-03-2011Jensen bruger Jack Daniels . den bruger jeg sku også !
Anonym d. 01-05-2011ezqlzdiwhfobxjwkqsnwccjuzgrafy
Eddi d. 04-09-2011Lige 3-4 gange så meget whisky og den er perfekt!
Luffe d. 15-09-2011Jeg har lavet den med mælk, det kan godt lade sig gøre.
Smager super!
specialone d. 20-10-2011lækker med dobbelt whiskey
Ynk d. 21-10-2011Tip:
Steg bøfferne som du plejer. Held whiskey udover dem og sæt ild til det (Husk, der kommer en stor flamme!)
Pak bøfferne ind i sølvpapir og lad dem hvile.
Tilsæt fløde, beauvais ketchup, rosmarin og sukker (evt på øjemål). Bring det i kog. Evt. jævn sovsen hvis den ønskes tykkere...
Smager mega godt og så ser det godt ud når man flamberer :)
Jeg plejer at bruge Chivas Regal
Carsten Bonderup d. 28-10-2011Lidt for meget rosmarin for min smag. Prøver igjen i morgen med halvdelen.
kristian c d. 17-12-2011Jeg har lige prøvet den. For pokker den blev god. Og det med smør på øjemål og jeg glemte helt sukker. Jeg brugte stødt rosmarin og så skal man slet ikke bruge så meget for smagen bliver kraftigere af det. Smørret var kærgården og det havde nok været bedre med lurpak. Det var til hakkebøffer men sovsen var god. Den skal bare lige øves lidt mere. Måske til mørbrad tror jeg.
Ronni hansen d. 30-12-2011Jamen sovsen er da ok, men tror jeg holder mig til eatthemeat.biz der er nemme og billige opskrifter, men også de dyre retter
Lone Bagger Thomsen d. 31-12-2011Prøv at bruge barbecuesovs sauce, fra KRAFT, i stedet for tomatpure, i whiskysovsen.....smager helt fantastisk!!
Thomas d. 06-01-2012God opskrift
virker også med 4 spsk Glenfiddich whisky
MIKLO LA CHEF d. 14-01-2012Steg Nogen gode Boffer i deres eget fedt med lidt hvidlogs purre. flamber dem med whiskey. Lig dem i solvpapir. Bland 2 tsk rosmarin med 2 tsk sukker en sjat whiskey, salt peber og en lille smule tomat purre og lidt ketchup i en kop, mix det godt sammen.. whisky bruges med ojemal. alt med spurt og mad er ojemal.. smag og behag.. En alkoholiker kan sagtens lave en whskey sovs med en halv liter whiskey.. ellers smager den ikk af noget.. hald inholdet fra koppen pa panden, tilsat det sidste tomat purre og mere ketchup, flode og mere whiskey. bare hald fra flasken, sa du tror det smager efter din smag.. server med hasselbagte kartoffler manieret i salt peber og paprika.. evt nogen gronsager og nogen saltede chips.. Og en iskold coca cola.. Skal du i byen bland colaen med whisky. og skal du ikke i byen, gor det alligvel,nu har du alligvel kobt den.. Efter maden spiser du en god is. Og suger dig en ordenlig kokain snitte.. SA KAN DU MARKE DU LEVER !!! VELBEKOMME....
MIKLO LA CHEF d. 14-01-2012Ps. FUCK MALK !! Sovs ska laves med flode og karlighed, det ved enhver !!!!!
Rikke d. 21-04-2012Den er fantastisk
Anonym d. 22-04-2012Fucking ulækker sovs!
Morten d. 07-05-2012Virkelig lækkert.
Bob Marley d. 26-07-2012Lavede sovsen med 0,4 gram god hash.
Tilsatte blot hashen til smørret nollet ud i klumper på maks 3 mm. i diameter.
Sørg for at hashen er smeltet godt, og rør rundt i blandingen i omkring 5-8 minutter på ca. 1/3 varme, så alt hashen er godt opløst. Dermed sørger du for at THC'en omdanner sig til hydroxy 11 (En anden type thc, der kan optages igennem maven), og derved kan optages igennem mad.
Vi var 2 personer om sovsen uden tolerance, blev godt skæve, og det smagte fantastisk.
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(