Indsendt af: | Peter Bib d. 01-12-2007 |
Antal personer: | 3-4 |
Tilberedningstid: | 80 minutter |
Fedtfattig: | Nej |
Vegetarisk: | Nej |
Kommentarer: | Læs |
Bedømmelse: (26 har stemt) | | |
500 g. hakket kalv og flæsk
1 finthakket løg
1 æg
50 g mel
½ dl pilsner eller mælk
1 tsk salt
½-1 tsk sort peber
smør til stegning
Ælt kødet med en gaffel i en skål.
Tilsæt det finthakkede løg og ægget og ælt igen.
Tilsæt mel og væske, salt og peber og ælt igen. Stil i køleskab 1 time.
Tages ud og formes til frikadeller med en spiseske efterhånden som de sættes af på stegepanden. Man kan lave minideller med en teske.
Steges på pande ved høj temperatur ca. 5 min. på hver side. Skal være gennemstegte.
Serveres med f.eks. kogte kartofler, brun sovs og agurkesalat. Om sommeren måske en kold kartoffelsalat.
Kan spises kolde som del af madpakke eller frokost.
Anonym d. 18-11-2008super god opskrift!
+++++ fra Bt
Marianne d. 18-02-2009Hvis man ikke er til "løg-stykker" i frikadellerne kan man bruge løgpulver, det giver faktisk en rigtig god smag
Mia d. 31-07-2010super du bare god
tak elsker dig
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(