Dansk Frikadelle

Indsendt af:Peter Bib d. 01-12-2007
Antal personer:3-4
Tilberedningstid:80 minutter
Fedtfattig:Nej
Vegetarisk:Nej
Kommentarer:Læs
Bedømmelse:
(22 har stemt)
 
500 g. hakket kalv og flæsk
1 finthakket løg
1 æg
50 g mel
½ dl pilsner eller mælk
1 tsk salt
½-1 tsk sort peber

smør til stegning
Ælt kødet med en gaffel i en skål.
Tilsæt det finthakkede løg og ægget og ælt igen.
Tilsæt mel og væske, salt og peber og ælt igen. Stil i køleskab 1 time.

Tages ud og formes til frikadeller med en spiseske efterhånden som de sættes af på stegepanden. Man kan lave minideller med en teske.
Steges på pande ved høj temperatur ca. 5 min. på hver side. Skal være gennemstegte.

Serveres med f.eks. kogte kartofler, brun sovs og agurkesalat. Om sommeren måske en kold kartoffelsalat.

Kan spises kolde som del af madpakke eller frokost.
Anonym d. 18-11-2008
super god opskrift!
+++++ fra Bt

Marianne d. 18-02-2009
Hvis man ikke er til "løg-stykker" i frikadellerne kan man bruge løgpulver, det giver faktisk en rigtig god smag

Mia d. 31-07-2010
super du bare god
tak elsker dig
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(