Dansk Frikadelle

Indsendt af:Peter Bib d. 01-12-2007
Antal personer:3-4
Tilberedningstid:80 minutter
Fedtfattig:Nej
Vegetarisk:Nej
Kommentarer:Ls
Bedmmelse:
(26 har stemt)
 
500 g. hakket kalv og flsk
1 finthakket lg
1 g
50 g mel
dl pilsner eller mlk
1 tsk salt
-1 tsk sort peber

smr til stegning
lt kdet med en gaffel i en skl.
Tilst det finthakkede lg og gget og lt igen.
Tilst mel og vske, salt og peber og lt igen. Stil i kleskab 1 time.

Tages ud og formes til frikadeller med en spiseske efterhnden som de sttes af p stegepanden. Man kan lave minideller med en teske.
Steges p pande ved hj temperatur ca. 5 min. p hver side. Skal vre gennemstegte.

Serveres med f.eks. kogte kartofler, brun sovs og agurkesalat. Om sommeren mske en kold kartoffelsalat.

Kan spises kolde som del af madpakke eller frokost.
Anonym d. 18-11-2008
super god opskrift!
+++++ fra Bt

Marianne d. 18-02-2009
Hvis man ikke er til "lg-stykker" i frikadellerne kan man bruge lgpulver, det giver faktisk en rigtig god smag

Mia d. 31-07-2010
super du bare god
tak elsker dig
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slet fra! :-(